Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2022

Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2022

Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2022 • ΕΛΛΑΔΑ: 1-7 Νοεμβρίου
(Παγκοσμίως 1-7 Αυγούστου, ΚΥΠΡΟΣ: 1-7 Οκτωβρίου)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (1-7/11) στη χώρα μας είναι αφιερωμένη στον μητρικό θηλασμό (παγκοσμίως η εβδομάδα θηλασμού εορτάζεται 1-7 Αυγούστου, ενώ στην Κύπρο 1-7 Οκτωβρίου).

Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2022

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (#ΠΕΘ2022) θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ικανότητας των φορέων που πρέπει να προστατεύουν, να προωθούν και να υποστηρίζουν τον μητρικό θηλασμό σε διάφορα επίπεδα της κοινωνίας. Οι φορείς αυτοί αποτελούν τη Θερμή Αλυσίδα υποστήριξης του μητρικού θηλασμού.

Το κοινό στο οποίο στοχεύουν, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων, των συστημάτων υγείας, των χώρων εργασίας και των κοινοτήτων, θα ενημερωθεί, θα εκπαιδευτεί και θα ενδυναμωθεί ώστε να ενισχύσουν την ικανότητά τους να παρέχουν και να διατηρούν περιβάλλοντα φιλικά προς τον θηλασμό για τις οικογένειες στον κόσμο μετά την πανδημία.

Ο μητρικός θηλασμός είναι σημείο κλειδί για τις στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης μετά την πανδημία, καθώς βελτιώνει τη διατροφή, διασφαλίζει την επισιτιστική ασφάλεια και μειώνει τις ανισότητες μεταξύ και εντός των χωρών. Το θέμα συνάδει με τη Θεματική Ενότητα 1* της Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ2030 για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ), η οποία υπογραμμίζει τους δεσμούς ανάμεσα στον μητρικό θηλασμό και την καλή διατροφή, την επισιτιστική ασφάλεια και τη μείωση των ανισοτήτων.

 

* Θεματική Ενότητα #1

  • Διατροφή: Ο θηλασμός προσφέρει στα μωρά βέλτιστη τροφή και προστασία ενάντια στις λοιμώξεις.
  • Επισιτιστική ασφάλεια: Το μητρικό γάλα είναι ασφαλής και προστατευμένη πηγή τροφής ακόμη και σε περιόδους ανθρωπιστικών κρίσεων.
  • Μείωση φτώχιας: Ο θηλασμός είναι ένας οικονομικός τρόπος σίτισης των βρεφών που δεν επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Σύνθημα-Θέμα 2022

“Προάγουμε Τον Θηλασμό: Εκπαιδευόμαστε και Υποστηρίζουμε”

Η τριάδα των δύο ενηλίκων και ενός βρέφους του λογότυπου Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) περιβάλλεται από μια μπλε γραμμή που αντιπροσωπεύει το “σύστημα υποστήριξης” που διαμορφώνεται από τις κοινότητες για την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού.

Στο τέλος της γραμμής υπάρχει ένα βέλος που δείχνει προς τα πάνω και υποδηλώνει την ενίσχυση της προσπάθειας που απαιτείται για την επίτευξη προόδου αειφόρου ανάπτυξης.

Στόχοι της #WBW2022 / #ΠΕΘ2022

• Να ενημερώσουμε τους ανθρώπους για τον ρόλο τους στην ενίσχυση της Θερμής Αλυσίδας υποστήριξης του θηλασμού
• Να εδραιώσουμε τον μητρικό θηλασμό ως μέρος της καλής διατροφής, της επισιτιστικής ασφάλειας και της μείωσης των ανισοτήτων
• Να εμπλέξουμε ιδιώτες και οργανισμούς σε όλη τη Θερμή Αλυσίδα υποστήριξης του μητρικού θηλασμού
• Να κινητοποιήσουμε για δράσεις σχετικά με την ενίσχυση της ικανότητας των φορέων και των συστημάτων για μετασχηματιστική αλλαγή

ΠΗΓΗ: Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *