Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2019

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2019

To Σύνθημα-Θέμα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για το 2019 είναι: “Ενδυναμώνουμε τους Γονείς, Διευκολύνουμε τον Θηλασμό

Το 2019 είναι η 27η χρονιά της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού (ΠΕΘ) – World Breastfeeding Week (WBW) που από το 1992 γιορτάζεται από υποστηρικτές του θηλασμού ανά τον κόσμο κάθε 1-7 Αυγούστου και από το 1996 κάθε 1-7 Νοεμβρίου στην Ελλάδα.

Η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) κάθε χρόνο ανακοινώνει ένα νέο σύνθημα-θέμα για τον εορτασμό της Εβδομάδας Θηλασμού μέσω μιας σειράς προωθητικών δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αξία του θηλασμού.

To φετινό Σύνθημα-Θέμα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού

To φετινό Σύνθημα-Θέμα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού είναι: “Ενδυναμώνουμε τους Γονείς, Διευκολύνουμε τον Θηλασμό” και επιλέχθηκε προκειμένου να συμπεριλάβει όλες τις κατηγορίες γονέων του σημερινού κόσμου. Το να στοχεύσουμε στην υποστήριξη και των δύο γονέων ώστε να ενδυναμωθούν αποκτά καθοριστική σημασία προκειμένου εκείνοι να επιτύχουν τους στόχους τους σε σχέση με τον θηλασμό.

Η ενδυνάμωση είναι μια διαδικασία που απαιτεί αντικειμενική πληροφόρηση βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα και υποστήριξη, ώστε να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον όπου οι μητέρες θα μπορούν να θηλάζουν με τον καλύτερο τρόπο. Ο θηλασμός ανήκει στην αρμοδιότητα της μητέρας και όταν ο πατέρας, ο σύντροφος, η οικογένεια, το εργασιακό περιβάλλον και η κοινότητα την υποστηρίζουν, τότε ο θηλασμός βελτιώνεται.

Μπορούμε όλοι να υποστηρίξουμε αυτή τη διαδικασία, καθώς ο θηλασμός αποτελεί συλλογική προσπάθεια. Για να διευκολύνουμε τον θηλασμό, χρειάζεται όλοι να τον προστατεύσουμε, να τον προωθήσουμε και να τον υποστηρίξουμε.

Το mitrikosthilasmos.com τόσο διαδικτυακά (από το 2009) όσο και μέσα από το Κέντρο Θηλασμού & Μητρότητας (από το 2014) είναι πάντα κοντά σας, κάνοντας πράξη όλα όσα προωθεί η θεματική της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού και χαιρόμαστε που έχουμε όλους εσάς συνοδοιπόρους μας!

To φετινό λογότυπο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού

Το φετινό λογότυπο της εβδομάδας θηλασμού, απεικονίζει την «τριάδα» δύο ενηλίκων και ενός βρέφους από την Καμπάνια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ), που υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας για την προστασία, προώθηση και υποστήριξη του θηλασμού. Η τριάδα πλαισιώνεται και στις δύο πλευρές από περιγράμματα μορφών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν την ευρεία σύμπραξη διαφόρων συμμετόχων, κάτι που απαιτείται για την προστασία της τριάδας.

Οι συνεργασίες θα βοηθήσουν να δημιουργήσουμε φιλικούς προς τους γονείς εργασιακούς χώρους, τόσο σε επίσημες όσο και ανεπίσημες δομές εργασίας. Αυτό αντικατοπτρίζει το φετινό σλόγκαν “Ενδυναμώνουμε τους Γονείς: Διευκολύνουμε τον Θηλασμό”.

Περισσότερα για την Παγκόσμια εβδομάδα Θηλασμού:

waba.org.my
worldbreastfeedingweek.org

Απόδοση στα Ελληνικά: Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *