Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2021

Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2021

Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2021: 1-7 Αυγούστου
ΚΥΠΡΟΣ: 1-7 Οκτωβρίου | ΕΛΛΑΔΑ: 1-7 Νοεμβρίου

Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2021

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου (1-7/8) είναι αφιερωμένη στον μητρικό θηλασμό! Στην Ελλάδα ωστόσο η Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού επισήμως θα εορταστεί 1-7 Νοεμβρίου, ενώ στην Κύπρο 1-7 Οκτωβρίου.

Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2021

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (#ΠΕΘ2021) θα επικεντρωθεί στο πώς ο θηλασμός συμβάλλει στην επιβίωση, την υγεία και την ευημερία όλων, καθώς και στην επιτακτική ανάγκη να προστατευτεί ο θηλασμός παγκοσμίως.

Το θέμα συνάδει με τη Θεματική Ενότητα 2* της Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ2030 για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) η οποία τονίζει τη σύνδεση ανάμεσα στον θηλασμό και την επιβίωση, την υγεία και την ευημερία των γυναικών, των παιδιών και των εθνών.

Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2021

Απαιτείται να προσεγγίσουμε τον θηλασμό ως ζήτημα της δημόσιας υγείας ώστε να δημιουργηθούν καλύτερα συστήματα για τις φυσιολογικές αλλά και για τις καταστάσεις κρίσης.

* Θεματική Ενότητα #2

  • Επιβίωση: Ο θηλασμός βελτιώνει σημαντικά την υγεία, την ανάπτυξη και την επιβίωση των μωρών και των παιδιών.
  • Υγεία και Ευημερία: Ο θηλασμός βελτιώνει σημαντικά την υγεία, την ανάπτυξη και την επιβίωση των μωρών και των παιδιών καθώς επίσης και των μητέρων, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Σύνθημα-Θέμα 2021

“Προστατεύουμε Τον Θηλασμό: Είναι Ευθύνη Όλων Μας”

Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2021Η τριάδα των δύο ενηλίκων και ενός βρέφους του λογότυπου Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) περιβάλλεται από δυο χέρια. Το κόκκινο χέρι στην πάνω πλευρά προσφέρει προστασία ενώ το μπλε χέρι από κάτω παρέχει την υποστήριξη που απαιτείται για να προσεγγίσουμε τον θηλασμό ως ζήτημα της δημόσιας υγείας. Το κόκκινο ημικύκλιο από πάνω δηλώνει την ευρύτερη παγκόσμια κοινότητα. Κι αυτό επειδή η προστασία του θηλασμού είναι ευθύνη όλων μας, οπότε όλοι έχουμε κάποιον ρόλο να παίξουμε.

Το κόκκινο είναι το χρώμα της Θεματικής Ενότητας 2 της Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ2030 για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) η οποία τονίζει τη σύνδεση ανάμεσα στον θηλασμό και την επιβίωση, την υγεία και την ευημερία των γυναικών, των παιδιών και των εθνών.

Στόχοι της #WBW2021 / #ΠΕΘ2021

  • Να ενημερώσουμε τους ανθρώπους για τη σημασία της προστασίας του θηλασμού
  • Να εδραιώσουμε την υποστήριξη θηλασμού ως ζωτικής σημασίας ευθύνη για τη δημόσια υγεία
  • Να εμπλέξουμε ιδιώτες και οργανισμούς για μεγαλύτερη επιρροή
  • Να κινητοποιήσουμε για δράσεις σχετικά με την προστασία του θηλασμού για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας

Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2021

Ο θηλασμός είναι επιτακτική ανάγκη για τη δημόσια υγεία που πρέπει επίσης να προστατευτεί. Είναι καιρός να ενημερώσουμε, να εδραιώσουμε, να προσελκύσουμε και να κινητοποιήσουμε δράσεις για την προστασία του θηλασμού σε όλα τα επίπεδα.

ΠΗΓΗ: Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *