Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2014

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2014

1-7 Αυγούστου

Το θέμα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για το 2014, όπως αυτό ανακοινώθηκε από την Παγκόσμια Συμμαχία για την Προώθηση του Μητρικού Θηλασμού (World Alliance for Breastfeeding Action – WABA) είναι: “BREASTFEEDING: A Winning Goal – For Life!” (ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Ένα νικητήριο γκολ για τη ζωή). 

Η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, προωθείται σε παγκόσμιο επίπεδο από την WABA, την WHO, και τη UNICEF και είναι μια ευκαιρία για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του μητρικού θηλασμού για την παιδική επιβίωση και ανάπτυξη, αλλά και για την υγεία των μητέρων. 

Πώς ξεκίνησε η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Το 1990, στη Συνάντηση Κορυφής για τα Παιδιά, οι εκπρόσωποι όλων των κρατών του κόσμου δεσμεύτηκαν να δραστηριοποιηθούν ενάντια στην τάση να αποφεύγεται ο μητρικός θηλασμός και να υποκαθίσταται από το βρεφικό γάλα του εμπορίου.

Το 1992 η διεθνής κοινότητα καθιέρωσε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού μέσα στον Αύγουστο ενώ στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο 1 με 7 Νοεμβρίου από το 1996.

Το φετινό θέμα της 22ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, επιβεβαιώνει τη σπουδαιότητα της αύξησης και ενίσχυσης των προσπαθειών όλων μας για την προστασία, προώθηση και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού – κατά την αντίστροφη μέτρηση των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας, και πέρα από αυτούς- προκειμένου να καταστεί δυνατό ολοένα και περισσότερες μητέρες να καταφέρουν να θηλάσουν τα παιδιά τους!

Χαρούμενη Παγκόσμια Εβδομάδα
Μητρικού Θηλασμού 2014!

Χρόνια Πολλά σε όλες τις θηλάζουσες μητέρες του κόσμου!
Χρόνια Πολλά σε όλα τα θηλάζοντα βρέφη και μικρά παιδιά!
Χρόνια Πολλά σε όλους του φίλους και υποστηρικτές του θηλασμού ανά τον κόσμο!

Περισσότερα στην επίσημη σελίδα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού: http://worldbreastfeedingweek.org/

Ας γιορτάσουμε όλοι μαζί!!


Μοιραστείτε τα δικά σας “νικητήρια γκολ”, δικές σας ιστορίες, εμπειρίες, θριάμβους ή φωτογραφίες θηλασμού, γιατί μέσα από αληθινές διηγήσεις και μαρτυρίες γίνεται πιο άμεση η ενημέρωση και η υποστήριξη σε θέματα θηλασμού και μητρότητας!!

Ελάτε να φτιάξουμε την πιο ωραία συλλογή για την 22η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού!

Ελάτε να δημοσιεύσετε στο mitrikosthilasmos.com, τις προσωπικές σας ιστορίες ή/και φωτογραφίες για να ενθαρρύνετε όλες τις μητέρες που σχεδιάζουν ή προσπαθούν να θηλάσουν!!

Απλά στείλτε μας τα αρχεία σας στο editor[at]mitrikosthilasmos.com!!

Διαβάστε ΕΔΩ όσα ήδη έχουν μοιραστεί άλλες γυναίκες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *