Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2017

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2017

Το φετινό σύνθημα είναι “Στηρίζουμε τον θηλασμό – Μαζί!

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού – World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται κάθε 1-7 Αυγούστου από το 1992 (στην Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου) από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες.

Το 2017 είναι η 25η χρονιά της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού (ΠΕΘ) και στοχεύει στο να εργαστούμε όλοι μαζί για το κοινό καλό.

Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Θηλασµού (ΠΕΘ) του 2017 επικεντρώνεται στο να Στηρίζουµε τον Θηλασµό – Μαζί. Μόνο µε το να εργαστούµε µαζί µπορούµε να υποστηρίξουµε τον θηλασµό µέσα στις κοινότητες και να πετύχουµε βιώσιµη ανάπτυξη µέχρι το 2030!


Οι άνθρωποι είµαστε κοινωνικά όντα και πετυχαίνουµε καλύτερα όταν εργαζόµαστε από κοινού. Η σύµπραξη εξασφάλισε την επιβίωση του είδους µας αλλά η συνεργασία για έναν κοινό στόχο είναι εκείνη που είναι απαραίτητη για την ευηµερία µας.

Οι Στόχοι Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) των Ηνωµένων Εθνών µάς δίνουν την ευκαιρία µιας γενιάς για να συγκεντρώσουµε τις επιµέρους δράσεις και να ενισχύσουµε τις εκκλήσεις µας για βιώσιµη ανάπτυξη. Χρειάζεται να αναλάβουµε όποια δράση µπορούµε, στο επίπεδο που ο καθένας µας δρα.

Οι αποδείξεις για τα οφέλη του θηλασµού µάς είναι ήδη γνωστές. Γνωρίζουµε ότι ο θηλασµός βοηθά στην επιβίωση των βρεφών και τα βοηθά να ακµάσουν, έχει µακροπρόθεσµες συνέπειες στην υγεία των γυναικών, παρέχει οικονοµικά οφέλη και συµβάλλει στην ευηµερία όλων. Η πρόκληση για τους υπέρµαχους του θηλασµού είναι να καταφέρουν να µεταφέρουν τις παγκοσµίως αποδεκτές πολιτικές σε θετικές δράσεις µέσα στις κοινότητες.

Το λογότυπο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 2017

Το κέντρο του λογότυπου απεικονίζει μια «τριάδα» με δύο ενήλικες και ένα βρέφος, τονίζοντας τη σημασία της υποστήριξης. Οι αναλογίες και οι μορφές μεταξύ των δύο ενηλίκων έχουν εξισορροπηθεί για να συμβολίζουν την ισότητα, τη δικαιοσύνη και τη συνεργασία στην ανατροφή- τον πυρήνα μιας επιτυχημένης συνεργασίας.

Η μπλε γραμμή γύρω από την τριάδα αναφέρεται στον Στόχο 17 των ΣΑΑ που προσκαλεί σε πολυεπίπεδη συνεργασία και στηρίζεται σε πολλές διαφορετικές συνεργασίες για την υποστήριξη της καμπάνιας μας για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Το κενό στη γραμμή που ενώνει την τριάδα με το υπόλοιπο λογότυπο τονίζει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που χρειάζεται να γίνουν για την υποστήριξη του θηλασμού κι ότι μόνο μαζί μπορούμε να επιτύχουμε παγκόσμια αειφόρο ανάπτυξη – μέσα από τη συνεργασία.

Το λογότυπο σχεδιάστηκε από τον Ammar Khalifa όπως ζητήθηκε από την WABA, η οποία κατέχει και τα πνευματικά δικαιώματα.

Δημοσίευση: 1/11/2017, Επιμέλεια: mitrikosthilasmos.com
    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *