Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2018

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2018

To Σύνθημα-Θέμα για το 2018 είναι: “ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Θεμέλιο Zωής”

Σ’ έναν κόσμο γεμάτο ανισότητα, κρίσεις και φτώχια, ο θηλασμός είναι το θεμέλιο για μια διά βίου καλή υγεία για τις μητέρες και τα μωρά. Με ενθουσιασμό ανακοινώνουμε το σλόγκαν της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού (WBW/ΠΕΘ) 2018: “ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Θεμέλιο Ζωής”.

Ο θηλασμός είναι μια παγκόσμια λύση που εξισώνει το πεδίο, δίνοντας στον καθένα ένα καλό ξεκίνημα στη ζωή. Βελτιώνει την υγεία, την ευημερία και την επιβίωση των γυναικών και των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Αυτήν την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2018 (ΠΕΘ2018 / WBW2018 ) ας ενώσουμε τα χέρια για να προστατέψουμε, να προωθήσουμε και να υποστηρίξουμε τον θηλασμό ως Θεμέλιο Ζωής !

Για να πετύχει ο θηλασμός χρειάζεται ομαδική προσπάθεια. Αυτή την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2018, ας δημιουργήσουμε τη Θερμή Αλυσίδα υποστήριξης για τον θηλασμό και ας θέσουμε τα θεμέλια για ένα μέλλον υγιέστερο, βιώσιμο, με περισσότερη ευημερία.

Ο θηλασμός αποτρέπει την πείνα και τον υποσιτισμό σε όλες του τις μορφές και εξασφαλίζει επισιτιστική ασφάλεια για τα μωρά, ακόμα και σε περιόδους κρίσης.  Χωρίς καμιά επιπλέον επιβάρυνση στο οικογενειακό εισόδημα, ο θηλασμός είναι ένας χαμηλού κόστους τρόπος θρέψης των παιδιών και συμβάλλει στη μείωση της φτώχιας. Η διατροφή, η επισιτιστική ασφάλεια και η μείωση της φτώχιας είναι θεμελιώδη σημεία για την επίτευξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) των Ηνωμένων Εθνών.

Το λογότυπο

Το λογότυπο απεικονίζει την «τριάδα» των δύο ενηλίκων και του βρέφους από την Καμπάνια της WBW/ΠΕΘ για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) που υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας για την προστασία, προώθηση και υποστήριξη του θηλασμού. Κλαδιά, φύλλα και βλαστοί αναπαριστούν την εξέλιξη και την ανάπτυξη. Η γραμμή που εκτείνεται από την τριάδα και βγάζει φύλλα αποτελεί τον σύνδεσμο ανάμεσα στον θηλασμό, τη διατροφή, την επισιτιστική ασφάλεια και τη μείωση της φτώχιας.

Αυτά αντικατοπτρίζουν το σλόγκαν WBW2018 Θηλασμός: Θεμέλιο Ζωής. Η ώχρα ως χρώμα του γραφικού WBW2018 συνάδει με τη Θεματική Ενότητα 1 της Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ).

Ο βέλτιστος θηλασμός βοηθά στην πρόληψη του υποσιτισμού σε όλες του τις μορφές με θετικές επιδράσεις για τα παιδιά και τις μητέρες, που διαρκούν για όλη τους τη ζωή!

Επισιτιστική ασφάλεια σημαίνει πρόσβαση σε τροφή για όλους τους ανθρώπους ανά πάσα στιγμή. Αυτή την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2018, δεσμευτείτε για την εξασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας ακόμα και σε περιόδους κρίσης!

Ο θηλασμός είναι μια κλιματικά έξυπνη απόφαση που βοηθά στην εξασφάλιση επισιτιστικής ασφάλειας ακόμα και σε περιόδους κρίσης. Η προστασία, προώθηση και υποστήριξη του θηλασμού είναι καθοριστική για την υγεία του πλανήτη και των ανθρώπων του.

Ο θηλασμός προσφέρει επισιτιστική ασφάλεια στα βρέφη από το ξεκίνημα της ζωής τους και συμβάλλει στην επισιτιστική ασφάλεια ολόκληρης της οικογένειας.

Ο θηλασμός είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της βαθιάς σύνδεσης ανάμεσα στην υγεία του ανθρώπου και τα οικοσυστήματα της φύσης. Το μητρικό γάλα είναι μια φυσική, ανανεώσιμη τροφή που είναι περιβαλλοντικά ασφαλής και οικολογική!

Ο θηλασμός βελτιώνει την υγεία και την ευημερία των γυναικών και των παιδιών και αποτελεί το θεμέλιο της ανάπτυξης και του μέλλοντος μιας χώρας. Είναι ο καλύτερος εξισορροπιστής που συμβάλλει στον τερματισμό του κύκλου της φτώχιας!

«Δεν είναι κάθε φτωχός άνθρωπος πεινασμένος, αλλά σχεδόν όλοι οι πεινασμένοι άνθρωποι είναι φτωχοί. Εκατομμύρια ανθρώπων ζουν σε συνθήκες φτώχιας και υποσιτισμού απλά επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν αρκετό φαγητό, δεν έχουν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν θρεπτικές τροφές ή δεν μπορούν να αγοράσουν τις αγροτικές προμήθειες που χρειάζονται και να καλλιεργήσουν μόνοι τους αρκετό καλό φαγητό» – Pinstrup-Andersen

Ο θηλασμός είναι μια διεθνής λύση που εξισώνει το πεδίο, δίνοντας στο κάθε παιδί ένα καλό ξεκίνημα στη ζωή. Βοηθά εκατομμύρια παιδιά να επιβιώσουν και να ακμάσουν, θέτοντάς τα στον δρόμο προς μια καλύτερη υγεία και ένα πιο ευημερές μέλλον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *