Γιατί το νεογέννητο θέλει να είναι διαρκώς στο στήθος;

Γιατί το νεογέννητο θέλει να είναι διαρκώς στο στήθος;

Έχω ένα κοριτσάκι 12 ημερών το οποίο μέχρι χθες θήλαζε, κοιμόταν περίπου 2-3 ώρες και μετά πάλι από την αρχή. 


Από χθες το απόγευμα ζητάει συνέχεια το στήθος και δεν ηρεμεί καθόλου, όταν το αφήνω κάτω κλαίει λες και είναι νηστικό. Μόνο όταν την κάνουμε μπανάκι ηρεμεί και μετά συνεχίζει να θέλει το στήθος. 


Δεν ικανοποιείται από την ποσότητα του γάλατος μου; Γιατί μέχρι χθες το πρωί κοιμόταν τουλάχιστον 2 ώρες και από το απόγευμα και μετά δεν χορταίνει; 

Ελένη, Θεσσαλονίκη

18/4/18

Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Θεοδώρα Σπηλιωτοπούλου Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Σε αυτή την ηλικία μπορεί να είναι απόλυτα φυσιολογικό να βρίσκεται το μωρό σας διαρκώς στο στήθος. Με αυτόν τον τρόπο εξάλλου αυξάνεται και η παραγωγή σας έτσι ώστε ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες του βρέφους.

Καλό θα ήταν βέβαια, να εξεταστεί το μωρό σας από παιδίατρο ο οποίος/ η οποία θα εκτιμήσει τη θρέψη του.

Το πόσο καλά σιτίζεται ένα νεογέννητο μωρό δεν το εκτιμούμε από πόσες ώρες συνεχόμενες κοιμάται, αλλά από το αν είναι ζωηρό, αν έχει αρκετές κενώσεις και ούρα, καθώς και από τη φυσιολογική πρόσληψη βάρους.

Σχετικά άρθρα:

Στείλτε νέο ερώτημα

προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *