Πεινάει κάθε φορά που ζητάει το στήθος;

Πεινάει κάθε φορά που ζητάει το στήθος;

Το μωρό μου είναι 40 ημερών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θηλάζει κάθε μισή με μία ώρα, ενώ τη νύχτα ξυπνάει 2 φορές (κοιμάται συνολικά 5-6 ώρες σχεδόν κάθε βράδυ).
 
Όσο μεγαλώνει θέλει να είναι και περισσότερο στο στήθος, ενώ τις τελευταίες μέρες για 3-4 ώρες θηλάζει σχεδόν ασταμάτητα. Κοιμάται στο στήθος και μόλις τον σηκώνω για να ρευτεί, κλαίει και θέλει πάλι να φάει. Ακόμη και όταν κοιμάται στο λίκνο του, ξυπνάει με τον παραμικρό θόρυβο και κάνει θηλαστικές κινήσεις, ενώ μπορεί να έχει φάει πριν δέκα λεπτά. 

Πεινάει κάθε φορά που ζητάει το στήθος; Θα έπρεπε να τρώει πιο αραιά μέχρι τώρα; 

Σοφία, Ναύπλιο
24/10/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Σοφία Δούμα, Μαία, Εκπαιδευτικός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Σοφία, να σου ζήσει το μωρό σου!

Από τις ζυγίσεις που μας έχεις στείλει (στα συμπληρωματικά στοιχεία), το μωρό φαίνεται να παίρνει εξαιρετικό βάρος, πολύ πάνω από τον μέσο όρο για τα βρέφη της ηλικίας του, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες! Για να καταφέρει να πάρει αυτό το βάρος, είναι λογικό να θηλάζει πολύ συχνά και για πολλή ώρα!

Η συμπεριφορά δε των τελευταίων ημερών, ίσως να οφείλεται σε αυξημένες ανάγκες ανάπτυξης. Ο τρόπος που έχουν τα βρέφη να αυξήσουν την παραγωγή της μαμάς, ώστε να καλύπτει τις αυξανόμενες ανάγκες που μπορεί να έχουν κατά περιόδους, είναι να θηλάζουν συχνότερα και για πολλή ώρα. Η συμπεριφορά του αυτή λοιπόν είναι φυσιολογική και δεν θα κρατήσει για πάντα.

Αυτό που θα σε βοηθούσε στην παρούσα φάση θα ήταν να χρησιμοποιήσεις έναν μαλακό μάρσιπο αγκαλιάς για τον θηλασμό και για να μπορείς να κινείσαι ενώ θηλάζεις καθώς και να θηλάζεις σε ξαπλωτή στάση, ώστε να μπορείς να ξεκουράζεσαι.

Μπορείς επίσης να κάνεις συμπιέσεις του στήθους κατά τον θηλασμό (breast compressions), ώστε να βοηθάς το μωρό να πάρει περισσότερο γάλα σε λιγότερο χρόνο.

Καλή συνέχεια στο υπέροχο ταξίδι του θηλασμού και της μητρότητας!

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *