Προσκόλληση θηλάζοντος βρέφους σε εγκυμονούσα μητέρα

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το έργο σας! Η βοήθεια που προσφέρετε στις μαμάδες για το θηλασμό των μωρών τους, και όχι μόνο, είναι πολύτιμη.

Το ζήτημα που με απασχολεί είναι το εξής: έχω ένα αγοράκι 9 μηνών και αυτή τη στιγμή διανύω την 9η εβδομάδα κύησης στο δεύτερο μωρό μου. 

Ο μεγάλος μου γιος θηλάζει αποκλειστικά κάτι το οποίο δεν έχουμε σταματήσει ούτε όταν ανακάλυψα τη νέα εγκυμοσύνη. 

Το τελευταίο διάστημα ο μικρός δείχνει να μη θέλει να με αποχωριστεί. Αυτό δε συμβαίνει τόσο τη μέρα, καθώς είμαστε συνέχεια μαζί, όσο το βράδυ. Θέλει να είναι συνέχεια στο στήθος (αυτό μπορεί να διαρκεί και όλο το βράδυ) όχι απαραίτητα να τρώει αλλά να πιπιλάει. 

Αν τύχει να τον σταματήσω κλαίει, και δε μπορεί κανείς ή τίποτα να τον ηρεμήσει παρά μόνο αν ξαναμπεί στο στήθος. Να σημειώσω ότι αυτό είναι κάτι τελείως καινούργιο για εμάς, καθώς τέτοια σημάδια δεν είχε δείξει ούτε όταν ήταν νεογέννητο.

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω πώς πρέπει να αντιμετωπίσω τη συγκεκριμένη κατάσταση; Να τον αφήσω να θηλάζει όλο το βράδυ; Επηρεάζει αυτό την κύηση; Είναι κάτι που θα μπορώ να κάνω και μετέπειτα στην εγκυμοσύνη αν παρουσιαστεί πάλι το ίδιο θέμα; Μήπως η συμπεριφορά του υποκρύπτει θέμα παραγωγής γάλακτος; 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την απάντηση σας,
Με εκτίμηση,

Ζωή, Άγιος Δημήτριος

23/10/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Θεοδώρα Σπηλιωτοπούλου Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Κατ΄αρχήν να σας ευχαριστήσουμε για τα καλά σας λόγια.

Όπως γράφετε και σεις, το παιδί σας δείχνει σαν να μη θέλει να σας αποχωριστεί… Στην ηλικία αυτή πολλά μωρά βιώνουν το άγχος του αποχωρισμού και μπορεί οι συχνές αφυπνίσεις να ικανοποιούν την ανάγκη τους για επαφή με τη μαμά τους παρά την ανάγκη τους για περισσότερο φαγητό. Αν όντως έχει ανάγκη για περισσότερο γάλα, με τους συχνούς θηλασμούς θα το επιτύχει!

Το πώς θα το διαχειριστείτε εξαρτάται και από εσάς. Αν αρχίζει να σας κουράζει, ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει και ο μπαμπάς, σε μερικά τουλάχιστον ξυπνήματα!

Όσον αφορά το κατά πόσο επηρεάζει ο θηλασμός την εγκυμοσύνη: γενικώς, ο θηλασμός επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της κύησης εφόσον έχετε ενημερώσει τον γυναικολόγο σας και δεν υπάρχει κίνδυνος για πρόωρο τοκετό ή άλλα προβλήματα.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη νέα σας εγκυμοσύνη!

Σχετικά άρθρα:

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *