Το στήθος μου είναι σκληρό και το μωρό κλαίει όταν θηλάζει

Το στήθος μου είναι σκληρό και το μωρό κλαίει όταν θηλάζει

Ο γιος μου είναι 8 βδομάδων και θηλάζει αποκλειστικά. Έχω τα πιο κάτω συμπτώματα στον θηλασμό όπως: σκληρό στήθος, χρήση επιθεμάτων όλη μέρα, πόνος στο στήθος και το γάλα πετάγεται έντονα.

Επίσης το μωρό αρκετές φορές όχι πάντα, κλαίει έντονα όταν θηλάζει ή δεν το πιάνει και αποτραβιέται ενώ πεινά και πνίγεται. Θηλάζει πάντα 10 λεπτά και χορταίνει, κάποιες φορές δείχνει να πονά και κλαίει έντονα και κάποτε βγάζει γουλιές ή εμετό. Παρ’ ολ’ αυτά βάζει βάρος ικανοποιητικά και τα κακά του είναι φυσιολογικά. 

Είναι αυτά συμπτώματα υπερπαραγωγής; Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση;

Γιώτα, Κύπρος

25/10/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Δέσποινα Τσακίρη, Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Γεια σου και συγχαρητήρια που θηλάζεις!

Το σκληρό στήθος υποδηλώνει τουλάχιστον υπερφόρτωση. Η συμβουλή μου είναι να μην φοράς καθόλου σουτιέν ή επιθέματα, γιατί πολλές φορές “σφίγγουν” το στήθος και αποφράσσουν τους πόρους. Ξεκίνα με αυτό.

Σε δεύτερη φάση μπορείς να μάθεις να κάνεις λεμφικό μασάζ (πχ το μασάζ Marmet, θα το βρεις εδώ), χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο περιέχει μια ουσία, την ελαιοκάνθη, η οποία προσομοιάζει στη χημική δομή την ιβουπροφαίνη: άρα έχει αντιφλεγμονώδη δράση!

Είναι φυσιολογικό για ένα μωρό να μην μπορεί να πιάσει καλά ένα πρησμένο στήθος (είναι σαν να προσπαθεί να πιάσει μια μπάλα του μπάσκετ), και να διαμαρτύρεται κλαίγοντας. Εφόσον το μωράκι παίρνει βάρος και τα κακά του είναι φυσιολογικά, νομίζω είναι αδόκιμο να θέσουμε διάγνωση υπερπαραγωγής!

Περιμένουμε νέα σου!


Σχετικά άρθρα:

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *