3 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις αν είσαι έγκυος!

3 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις αν είσαι έγκυος!

Μικρά μυστικά που μόνο όταν γίνεις μητέρα μπορείς να τα καταλάβεις…

Η κάθε γυναίκα βιώνει την εγκυμοσύνη της διαφορετικά. Για κάθε μέλλουσα μητέρα τα συναισθήματα είναι διαφορετικά. Όσες μαμάδες και αν ρωτήσεις το σίγουρο είναι πως θα σου περιγράψουν με αλλιώτικο τρόπο και εικόνες τη στιγμή που έφεραν στον κόσμο το παιδί τους αλλά και το πως βίωσαν αυτούς τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης.


Υπάρχουν όμως και κάποιες κοινές αλήθειες. Κάποια μικρά μυστικά που μόνο όταν γίνεις

μητέρα μπορείς να τα καταλάβεις. Αυτές τις αλήθειες μοιράζονται οι παρακάτω μαμάδες μαζί μας… ως δώρο σε κάθε μέλλουσα μητέρα.

Η άλλη όψη του νομίσματος

“Μακάρι να μου είχαν μιλήσει ειλικρινά για το πως είναι να είσαι έγκυος. Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν την μια πλευρά του νομίσματος. Την πλευρά της χαράς που θα γίνεις μητέρα, της χαριτωμένης φουσκωμένης κοιλίτσας και τις πρώτες κλωτσιές του μωρού.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Αυτή που ξυπνάς με ναυτία. Που δεν θέλεις ούτε να μυρίσεις τα φαγητά που κάποτε λάτρευες κτλ. Κανείς δεν μου είπε πως υπάρχουν και οι στιγμές που δεν αισθάνεσαι και τόσο χαρούμενη που είσαι έγκυος!

Και αυτό δεν είναι καθόλου μα καθόλου κακό. Είναι ένα πολύ λογικό συναίσθημα που συμβαίνει εξαιτίας των ορμονών αλλά και όλων των εσωτερικών αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα μας.

Ζήσε, λοιπόν, το κάθε λεπτό αυτών των εννέα μηνών, με τις καλές και τις κακές στιγμές του!”

Ζήτα βοήθεια!

“Κάθε μαμά θέλει να έχει τον τίτλο της καλύτερης μητέρας. Κανείς όμως δεν μου είπε, πως αυτό σημαίνει πως προϋποθέτει να τα κάνω όλη μόνη μου!

Φυσικά και δεν είναι κακό να ζητήσεις βοήθεια, ειδικά τις πρώτες μέρες που είσαι με το μωρό και εννοείται πως αυτό δεν σε κάνει χειρότερη μαμά.

Δέξου όποια βοήθεια σου προσφερθεί από την πεθερά και τη μαμά σου και μη διστάσεις να τους ζητήσεις να έρθουν σπίτι ή να σου φέρουν λίγο φαγητό αν δεις πως οι δυνάμεις σου σε εγκαταλείπουν.

Μην ξεχνάς πως η ζωή μ ένα μωρό στο σπίτι είναι κάτι καινούργιο. Μέχρι να βρεις τα πατήματά σου θα χρειαστείς λίγο χρόνο”

Μίλα για … ποδόσφαιρο

“Από τη στιγμή που έμεινα έγκυος όλες οι συζητήσεις περιστρέφονταν γύρω από αυτή. Τι χρώμα θα βάψω το παιδικό δωμάτιο. Αν πήρα καρότσι και αν έχω ετοιμάσει τη βαλίτσα του μαιευτηρίου.

Πολύ ωραίες συζητήσεις και χρήσιμες αλλά δεν είναι κακό να μιλήσεις και για κάτι άλλο εκτός αυτού! Μίλα για τη μόδα, τη νέα ταινία που βγαίνει στο σινεμά ή ακόμη και για το καινούργιο app που κατέβασες στο κινητό σου.”

Δημοσίευση: 13/4/18

ΠΗΓΕΣ: babyspace.gr, parents.com

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *