6 περίεργα γεγονότα σχετικά με την εγκυμοσύνη που δεν έχετε ακούσει

6 περίεργα γεγονότα σχετικά με την εγκυμοσύνη που δεν έχετε ακούσει

Κι όμως! Συμβαίνουν!

 

Αποδεικνύοντας ότι η αλήθεια μπορεί να είναι πιο παράξενη από τη φαντασία, αυτά τα περίεργα γεγονότα σχετικά με την εγκυμοσύνη μπορεί να σας κάνουν να… διπλό-κοιτάξετε την οθόνη του υπολογιστή σας. Όχι, δεν ονειρεύεστε, και όχι, δεν τα επινοούμε αυτά τα πράγματα!

Μπορείτε να μείνετε έγκυος, ενώ ήδη είστε έγκυος!

Ενώ είναι εξαιρετικά σπάνιο, έχουν αναφερθεί 10 περιστατικά γυναικών που κυοφορούν δύο μωρά με δύο διαφορετικές πιθανές ημερομηνίες τοκετού. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει όταν μια μέλλουσα μαμά συνεχίζει να παράγει ωάρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε επίσης: Κι όμως! Είναι αλλεργική στο ίδιο της το παιδί!

 

Μπορείτε να δείτε τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός εμβρύου

Εντάξει, όχι ακριβώς, αλλά κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών της εγκυμοσύνης, το μωρό σας θα αναπτύξει το δικό του σύνολο αποτυπωμάτων. Μικροσκοπικά καθώς μπορεί να είναι, αυτά τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι ακριβώς όπως εκείνα ενός ενήλικα, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δύο όμοια.

Διαβάστε επίσης: Το ξέρατε ότι τα έμβρυα χασμουριούνται;

 

Ένα έμβρυο γεύεται τι τρώει η μητέρα του

Οι ερευνητές το λένε αυτό! Ειδικά όταν πρόκειται για ισχυρές γεύσεις όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι, το μωρό μπορεί να ξεχωρίσει αυτό που τρώει η μητέρα του. Πέραν αυτού, ό, τι τρώτε ενώ είστε έγκυος μπορεί να επηρεάσει άμεσα το πόσο “περιπετειώδης φαγάς” θα καταλήξει να είναι το μωρό σας.


Διαβάστε επίσης: Ενδομήτρια προετοιμασία για το θηλασμό

Τα έμβρυα μπορούν να κλαίνε μέσα στη μήτρα

Καθώς οι ερευνητές ήταν απασχολημένοι μελετώντας τις επιπτώσεις της χρήσης καπνού και κοκαΐνης στα έμβρυα, έπεσαν επάνω σε ένα εκπληκτικό εύρημα: Όταν εκτεθεί σε ερεθίσματα, ένα αγέννητο μωρό μπορεί σιωπηλά να κλαίει κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε επίσης: Πώς αντιδρά το έμβρυο όταν η μαμά καπνίζει (φωτό)

Το κλάμα ενός μωρού είναι ένα ισχυρό πράγμα

Μιλώντας για κλάμα, το κλάμα ενός μωρού μπορεί να προκαλέσει μια βιολογική αντίδραση στο σώμα μιας μέλλουσας μαμάς – τη γαλουχία! Τι κάνει αυτή την είδηση ​​ακόμα πιο περίεργη; Το κλάμα μπορεί να προέρχεται από οποιοδήποτε παιδί, όχι μόνο από κάποιο που ανήκει στην εν λόγω μητέρα.

Διαβάστε επίσης: Εγκυμοσύνη: Δείτε πώς «κάνει χώρο» το σώμα σας για το μωρό (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Τώρα, αυτό είναι ένα μεγάλο μωρό!

Σύμφωνα με τα παγκόσμια ρεκόρ του βιβλίου Γκίνες, το μεγαλύτερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ ζύγιζε 9,980 κιλά και είχε ύψος 71,12εκ. Αυτό συνέβη το 1879 σε μια πόλη στο Οχάιο.

Διαβάστε επίσης: Κι όμως! Ένα μωρό γεννήθηκε δύο φορές!

~ Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια ~
Δημοσίευση: 4/11/2016
ΠΗΓΗ: pregnancymagazine.com
Μετάφραση/επιμέλεια: mitrikosthilasmos.com
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *