Το μωρό τη μέρα κοιμάται ελάχιστα και θέλει συνέχεια στήθος σα να μη χορταίνει!

Το μωρό τη μέρα κοιμάται ελάχιστα και θέλει συνέχεια στήθος σα να μη χορταίνει!

Κατ’ αρχήν ένα μεγάλο μπράβο και σας ευχαριστώ διότι μέχρι τώρα με έχετε κατατοπίσει πλήρως με τις συχνές αναγνώσεις στα άρθρα σας. Γι’ αυτό και σας γράφω και εγώ το πρόβλημα μου.

Έχω ένα κοριτσάκι 40 ημερών. Θηλάζω αποκλειστικά από την πρώτη ώρα την ζωής της και με πρόβλημα πόνου και τραυματισμού της θηλής μου.

Γεννήθηκε 2770gr, από το νοσοκομείο βγήκαμε 2570gr και σήμερα ήμαστε 3700gr. Την νύχτα την θηλάζω περίπου στις 10:30 για δυο με δυόμιση ώρες ανάλογος το πότε θα χορτάσει και θα κοιμηθεί. Άλλες φορές ξυπνάει στις 6:00 άλλες 7:00 και ελάχιστες φορές στις 8:00.

Το πρόβλημα μου είναι πως την μέρα κοιμάται ελάχιστα και θέλει να είναι συνέχεια στο στήθος μου σα να μη χορταίνει! Την βάζω μια στο ένα στήθος μια στο άλλο, την παίρνει ο ύπνος πάνω στο στήθος και μόλις την απομακρύνω εκείνη ξυπνάει και κάνει με το στόμα της την κίνηση του θηλασμού, την ξανά βάζω και θηλάζει λίγο μετά νευριάζει και νιώθω πως δεν χορταίνει.

Το στήθος μου στην διάρκεια τις μέρας είναι μόνιμα πολύ μαλακό και άδειο. Η παιδίατρος μου είπε να της δώσω συμπλήρωμα αλλά φοβάμαι μήπως γλυκαθεί. Τι να κάνω;

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέτετε στην μακροσκελή ερώτηση μου!

Μαρία, Αρτέμιδα

03/11/2015
Απαντά η Ιωάννα Κωνσταντοπούλου,
Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Η πρόσληψη βάρους είναι τόσο καλή που μας απομακρύνει κάθε ανησυχία για την επάρκεια του μητρικού γάλακτος.

Η προσφορά ενός μαστού ανά γεύμα δεν αποτελεί κανόνα και καλό είναι να προσφέρεται και ο άλλος μαστός και αν θέλει το παιδί θα θηλάσει. Το μωρό κάποιες φορές κοιμάται στο στήθος επειδή η ροή δεν το ικανοποιεί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ποσότητα του γάλακτος έχει μειωθεί.

Μπορείτε ν’ αυξήσετε τη ροή κάνοντας συμπιέσεις μαστού. Ο μαλακός μαστός σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι μειώθηκε η παραγωγή. Το μωρό μετά τις πρώτες έξι εβδομάδες πίνει γάλα που παράγεται κυρίως την ώρα του θηλασμού. Άλλωστε το βάρος που έχει πάρει επιβεβαιώνει την επάρκεια της παραγωγής σας!

Καλή συνέχεια!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *