Μπορεί η θηλάζουσα να χάνει βάρος με ασφάλεια κατά τη γαλουχία;

Μπορεί η θηλάζουσα να χάνει βάρος με ασφάλεια κατά τη γαλουχία;

Ποιες είναι οι καλύτερες στρατηγικές για την απώλεια βάρους για μια θηλάζουσα;

 

Ερώτηση: Για τις νέες μητέρες που θηλάζουν, ποιες είναι οι καλύτερες στρατηγικές για την απώλεια βάρους τους που δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την παραγωγή τους σε μητρικό γάλα;

 

Απάντηση:Βεβαιωθείτε ότι ο θηλασμός είναι εγκατεστημένος πριν από την έναρξη κάθε προγράμματος απώλειας βάρους“, δήλωσε η Cheryl Lovelady, καθηγήτρια διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, Greensboro, η οποία μελετά την απώλεια βάρους μετά τον τοκετό. Ενθαρρύνει τις γυναίκες να πάρουν τον χρόνο τους για να επανέλθουν από τον τοκετό και να ελεγχθούν από τους γιατρούς τους πρώτα.Οι μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση από μόνη της δεν είναι αποτελεσματική για την απώλεια βάρους μετά τον τοκετό για τις περισσότερες γυναίκες. Είναι πάρα πολύ εύκολο να καις  θερμίδες τρώγοντας περισσότερο. Το καλύτερο στοίχημα είναι να μειώνετε την πρόσληψη θερμίδων – που μαζί με την άσκηση, σας βοηθά να χάσετε περισσότερο βάρος ως λίπος και λιγότερο ως μύες. Η άσκηση βελτιώνει επίσης την καρδιαγγειακή και μεταβολική υγεία και μπορεί να είναι καλή για την ψυχική υγεία.

“Είναι πολύ δύσκολο για μένα να συστήσω μόνο δίαιτα” είπε η Δρ Lovelady. «Δεν νιώθεις όμορφα με τη δίαιτα, αλλά μπορείς να αισθανθείς όμορφα μετά από ένα γρήγορο περπάτημα”. Το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης αερόβια δραστηριότητα (όπως το γρήγορο περπάτημα ή το χαλαρό ποδήλατο) ανά εβδομάδα για τις γυναίκες μετά τον τοκετό.

Ποιες είναι οι δικές σας εμπειρίες σχετικά με το θέμα; Περιμένουμε παρακάτω τα σχόλιά σας!

~ Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια ~

Δημοσίευση: 5/9/2016
Ελεύθερη μετάφραση/επιμέλεια: mitrikosthilasmos.com

ΠΗΓΗ: Alice Callahan, nytimes.com

Σχετικά άρθρα:

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *