6 συμβουλές για το διαιτολόγιο της θηλάζουσας μητέρας

6 συμβουλές για το διαιτολόγιο της θηλάζουσας μητέρας

Κατά την περίοδο του θηλασμού, δεν χρειάζονται υπερβολές! H ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την υγεία της μητέρας και του βρέφους.


Γράφει η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Σοφία Λιόση Παιδίατρος MD, PHD, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC


Διατροφή θηλάζουσας μητέρας

  1. Ποικιλία τροφών – δημητριακά, φρούτα, λαχανικά, τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και γαλακτοκομικά προϊόντα
  2. Ισορροπημένη διατροφή και φυσική άσκηση. Είναι απαραίτητη διατροφή πλούσια σε ασβέστιο (γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, πράσινα λαχανικά, ψάρι σε κονσέρβα) και σίδηρο (κρέας με χαμηλά λιπαρά, ψάρι, πουλερικά, φυλλώδη λαχανικά, όσπρια και δημητριακά)
  3. Δίαιτα με άφθονα δημητριακά, λαχανικά και φρούτα – από αυτές τις τροφές πρέπει να προέρχεται η πλειοψηφία των θερμίδων.
  4. Δίαιτα με χαμηλά λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Προτείνονται μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο, αντί για βούτυρο. Επίσης συστήνεται περιορισμένη κατανάλωση κρόκων και σπλαχνικού κρέατος.
  5. Μέτρια κατανάλωση ζάχαρης και αλατιού.
  6. Περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ. Δεν συστήνεται κατά την γαλουχία αλλά όταν καταναλώνεται, πρέπει να γίνεται με μέτρο, κατά την διάρκεια του γεύματος και σε χρόνο που δεν θα επηρεάσει τον θηλασμό- συνήθως αμέσως μετά το θηλασμό.
Δημοσίευση: 17/3/2016
    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *