Σοφία Λιόση

Σοφία Λιόση

Παιδίατρος MD, PHD, IBCLC, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών

Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com από 02/2016
  • Βιογραφικό
  • Αρθρογραφία
  • Επικοινωνία
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 2004, και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο νόμο Αργολίδας.

Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Νεογνολογικό Τμήμα της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2012 ανακηρύχθηκε Αριστούχος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την ίδια χρόνια ολοκλήρωσε και την εκπαίδευσή της στην ειδικότητα της Παιδιατρικής.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στην Παιδιατρική ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την υποστήριξη και παρακολούθηση πρόωρων νεογνών. Επίσης παρακολούθησε ειδικά Παιδοενδοκρινολογικά, Παιδοπνευμονολογικά, Παιδονευρολογικά Ιατρεία και Ιατρεία Αναπτυξιακής Παιδιατρικής.

Ακόμα, είναι κάτοχος του διεθνούς Πιστοποιητικού Νεογνικής Υποστήριξης της Ζωής (NLS).

Η ενασχόλησή της με τα νεογνά, πρόωρα και τελειόμηνα, τόσο στα πλαίσια της ειδικότητας όσο και στα πλαίσια της διδακτορικής διατριβής την ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα σε σχέση με το θηλασμό και έτσι το 2015 έγινε Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού (IBCLC number L-87379) πιστοποιώντας τις γνώσεις της.

Έχει 9 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πολυάριθμες ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ορισμένες από τις οποίες έχουν βραβευθεί. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε ημερίδες για τον Μητρικό Θηλασμό.

Είναι μέλος του Εlacta, του «Γαλαξία», και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας. Γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά και γερμανικά.

Συμμετέχει εθελοντικά σε διάφορες δράσεις του Δήμου Διονύσου όπου διαμένει και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.

Είναι μητέρα μιας κόρης.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις ΕΔΩ

Αθηνών – Χαλκίδας 22, Κεντρική Πλατεία Άνοιξη Αττικής Τ.Κ. 145 69 • Τηλ. Ιατρείου: 2106215391