Σε λίγο καιρό σκέφτομαι να διακόψω το θηλασμό

Σε λίγο καιρό σκέφτομαι να διακόψω το θηλασμό

Απαντά η συντακτική ομάδα του
Καλημέρα σας
Το μωρό μου αυτή τη στιγμή είναι 7 μηνών και 5 ημερών και το θηλάζω αποκλειστικά με δικό μου γάλα.Σε λίγο καιρό σκέφτομαι να διακόψω το θηλασμό. Προσπαθώ να του δώσω “ξένο” γάλα αλλά δεν το δέχεται κλαίει συνεχώς. Δεν ξέρω τί να κάνω, φοβάμαι μήπως όταν σταματήσω το θηλασμό δεν ξαναπιεί γάλα.

Σας παρακαλώ μπορείτε να με κατατοπίσετε να με συμβουλέψετε τι να κάνω; Τί γάλα του εμπορείου να του δώσω για να έχει την γεύση του μητρικού γάλακτος;Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας!
Ανθούλα Θ., Ιεράπετρα Κρήτης

12/05/2012
Ανθούλα μπράβο που μέχρι σήμερα προσφέρεις το δικό σου γάλα στο μωρό σου!! Κερδίζετε πολλά και οι δύο από τον θηλασμό!Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που σε κάνουν να σκέφτεσαι σύντομα να αποθηλάσεις, εσύ θα πρέπει όμως  να γνωρίζεις πως το μητρικό γάλα παραμένει όχι μόνο ωφέλιμο αλλά η κύρια διατροφή του μωρού και για το 2ο εξάμηνο της ζωής του, οπότε θα μπορούσες να σκεφτείς το να συνεχίσετε!Συγκεκριμένα η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει αποκλειστικό μητρικό θηλασμό διάρκειας περίπου 6 μηνών, ακολουθούμενο από συνεχιζόμενο μητρικό θηλασμό ενόσω εισάγονται συμπληρωματικές τροφές, με συνέχιση του μητρικού θηλασμού για 1 χρόνο ή περισσότερο όπως είναι αμοιβαία επιθυμητό από μητέρα και παιδί. (βλ. Μητρικός Θηλασμός | Συστάσεις ΑΑΠ 2012)

Διάβασε επίσης τα παρακάτω άρθρα που έχουν επιμεληθεί πιστοποιημένοι σύμβουλοι γαλουχίας IBCLC:

Και εδώ να σημειώσουμε πως συχνά, θηλάζοντα μωρά, αντιδρούν στο τεχνητό γάλα επειδή έχουν ή πρόκειται να εκδηλώσουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.

Επίσης πολλά μωρά δεν είναι πως δεν δέχονται το γάλα αλλά το μπουκάλι. Η αλήθεια είναι πως σε αυτή την ηλικία που είναι πια το μωρό σου, δεν ξεκινάμε μπιμπερό αλλά το κόβουμε οπότε δοκιμάζουμε με άλλους τρόπους. (βλ. Τρόποι λήψης υγρών από μωρό).

Ρόλο μπορεί να παίζει και η θερμοκρασία του γάλακτος! Από το στήθος σου το έχει μάθει σε μια ορισμένη σταθερή θερμοκρασία και πάντα το περιμένει έτσι!

Οι προσπάθειες χρειάζονται υπομονή και επιμονή που καλό είναι να τις κάνει άλλο άτομο όταν εσύ λείπεις, αλλά ποτέ με το ζόρι ή όταν το μωρό είναι ανήσυχο και κλαίει.

Σχετικά με το πιο γάλα να συνεχίσεις, η απάντησή μας είναι: “ιδανικά με το δικό σου!” όμως αν τελικά επιλέξεις να αποθηλάσεις και αυτό συμβεί πριν το πρώτο κεράκι του μωρού σου, τότε καλύτερα να συμβουλευτείς τον παιδιάτρό σου, αν παρ’ ελπίδα συμβεί μετά τον 1ο χρόνο, τότε διάβασε τις παρακάτω απαντήσεις ειδικών:

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Μητρικός Θηλασμός
Fun page

2 Σχόλια

  1. Καλησπέρα σας.
    Κανένα από τα link που αναφέρονται στο άρθρο δεν παραπέμπουν (δείχνουν σφάλμα 404).

    1. Author

      Λυπούμαστε για τη δυσάρεστη εμπειρία πλοήγησης και σας ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση. Οι σύνδεσμοι αποκαταστάθηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *