Νηπιαγωγείο για στρεσαρισμένα παιδιά

Νηπιαγωγείο για στρεσαρισμένα παιδιά

Η ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά

Tο άγχος δεν επηρεάζει μόνο τους ενήλικες αλλά και τους μικρότερους. 

Για τις ανάγκες λοιπόν των λιλιπούτειων στρεσαρισμένων νηπίων, ιδρύθηκε στην Στουτγάρδη σχολείο στο οποίο διδάσκονται ειδικές μεθόδους που κατευνάζει τα αγχωμένα παιδάκια.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, παιδιά ηλικίας τριών ετών και πάνω εκδηλώνουν συμπτώματα άγχους και στρες συχνά, επειδή οι γονείς τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Σκοπός λοιπόν του «Kneippkindergärten» του πρώτου νηπιαγωγείου που απευθύνεται στα στρεσαρισμένα παιδιά και συνεργάζεται με ειδικούς, είναι να τα βοηθήσουν να περάσουν πιο ευχάριστα τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Η ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά που δεν αντιλαμβάνονται ξεκάθαρα τις έννοιες «κρίση» και «έλλειψη χρημάτων», με συνέπεια να εκφράζουν την αγωνία τους.

Ελπίδα λοιπόν των ιδιοκτητών είναι τα παιδιά να χαλαρώνουν με ειδικά μασάζ, με θεραπείες με χλιαρό νερό, με περίπατο πάνω σε υγρό γρασίδι με γυμνά πόδια κι άλλες ειδικές ασκήσεις κατά του στρες να βελτιώσουν τη ψυχολογία τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild δε, έπειτα από μόλις λίγες εβδομάδες των ασκήσεων αυτών η κατάσταση των παιδιών όπως και η άμυνα του οργανισμού τους βελτιώθηκε κατά πολύ.

ΜΘ: Το θέμα είναι να μη φτάνουμε να μεταδίδουμε το δικό μας άγχος και στρες στα παιδιά μας όσο δύσκολο και να μας είναι κάποιες φορές!

Επίσης αναρωτιόμαστε, εφόσον το πρόβλημα προκύπτει λόγω ανεργίας και οικονομικών δυσκολιών κατά πόσο θα είναι οι γονείς σε θέση να πληρώνουν τα δίδακτρα αυτού του σχολείου…

Πηγή: protothema, Image: verlagshaus-jaumann

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *