Γάλα μετά τον αποθηλασμό. Ποιο είναι το καλύτερο;

Γάλα μετά τον αποθηλασμό. Ποιο είναι το καλύτερο;

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Ο γιος μου έγινε 14 μηνών και ως τώρα αρνιόταν να πιει οποιοδήποτε άλλο γάλα εκτός από το μητρικό. Τελικά ήπιε κάποιες φορές φρέσκο αγελαδινό και έπειτα ξεκίνησα να του δίνω κατσικίσιο. Δεν ξέρω ποιο τελικά είναι το καλύτερο για ένα μωρό όταν δεν θηλάζει πια. Φρέσκο, σκόνη, εβαπορέ; αγελαδινό; κατσικίσιο; τίποτα;

Θα ήθελα τη γνώμη σας και όχι τι ορίζει το πρωτόκολλο, καταλαβαίνετε…

Ευχαριστώ πολύ.

(ο αποθηλασμός ήρθε φυσικά -απλά έχασε το ενδιαφέρον του- ακόμη, αν ζητήσει κάποιες φορές του προσφέρω το στήθος συνήθως κάθε 2 μέρες)
Στέλλα Τ., Θεσσαλονίκη

Το παιδί σας χρειάζεται περίπου 400 με 500 γρ γαλακτοκομικά προϊόντα την ημέρα. Αυτά τα παίρνει από γιαούρτι, τυρί, τζατζίκι κλπ , συν από γάλα. Γάλα είναι χρήσιμο αλλά όχι στις υπέρογκες ποσότητες που δίνονται συνήθως και που προτείνονται από τις εταιρίες.

Οι αρχές για την επιλογή γάλακτος είναι να είναι όσο γίνεται πιο φρέσκο και όσο γίνεται πιο απλό, μη εμπλουτισμένο ή ενισχυμένο, με την προϋπόθεση ότι το παιδί τρώει ποικιλία στερεών τροφών, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει.

Η επιλογή ανάμεσα σε αγελαδινό και κατσικίσιο είναι δική σας, επιστημονικά υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά για το καθένα, έτσι που κανείς δεν θα μπορούσε να πει ότι είναι το ένα καλύτερο από το άλλο.


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *