Κορωνοϊός: Στο μητρικό γάλα αναζητείται το μυστικό της θεραπείας

Κορωνοϊός: Στο μητρικό γάλα αναζητείται το μυστικό της θεραπείας

Ερευνήτρια ζητά μητρικό γάλα για μελέτη για τη θεραπεία του COVID-19

κορωνοϊός θεραπεία

Η Rebecca Powell, Ph.D., Ανοσολόγος για το ανθρώπινο γάλα και ιατρική ερευνήτρια στην Ιατρική Σχολή της Icahn της Νέας Υόρκης πιστεύει ότι το μητρικό γάλα μπορεί να περιέχει στοιχεία για την προστασία από τον κορωνοϊό!

Για το λόγω αυτό η ερευνήτρια πριν από λίγες μέρες έκανε ένα ιδιαίτερο κάλεσμα μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, ζητώντας από θηλάζουσες μητέρες νεογνών να δωρίσουν μητρικό γάλα για να βοηθήσουν στην ανάλυσή της για τις θεραπευτικές δυνατότητές του:

“Είστε υγιής, θηλάζουσα στη Νέα Υόρκη; Έχετε θήλαστρο; Έχετε την άνεση να αντλήσετε μητρικό γάλα που δεν θα χρειαστεί το μωρό σας; Αν απαντήσατε ΝΑΙ σε αυτές τις ερωτήσεις, μπορεί να είστε κατάλληλη για να συμμετάσχετε σε μελέτη έρευνας για το μητρικό γάλα! “.

Η Αμερικανίδα Ανοσολόγος θέλει εκατοντάδες δείγματα για τη μελέτη της, ειδικά από γυναίκες που κατοικούν στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της επιδημίας κορωνοϊού στις ΗΠΑ, για να εξετάσει αν τα αντισώματα που παραμένουν στο ανθρώπινο γάλα μπορούν να προστατεύσουν τα μωρά από τον κορωνοϊό -και ίσως ακόμη και τους ενήλικες μια ημέρα-.

Το μητρικό γάλα κρύβει την πιθανή θεραπεία της μόλυνσης από κορωνοϊό;
Η Rebecca Powell, Ph.D., Ανοσολόγος για το ανθρώπινο γάλα και ιατρική ερευνήτρια στην Ιατρική Σχολή της Icahn της Νέας Υόρκης πιστεύει ότι το μητρικό γάλα μπορεί να περιέχει στοιχεία για την προστασία από τον κορωνοϊό!

Πώς μπορεί να βοηθήσει το μητρικό γάλα;

Σύμφωνα με την ιατρική ερευνήτρια «Τα αντισώματα στο ανθρώπινο μητρικό γάλα, σε συνδυασμό με τα κύτταρα του ανοσοποιητικού, έχουν τη δυνατότητα να μεταβιβάσουν λειτουργίες θανάτωσης παθογόνων παραγόντων στα νεογέννητα μωρά που διαφορετικά θα μπορούσαν να γίνουν ευάλωτα σε ασθένειες όπως η ανεμοβλογιά ή η ιλαρά στους πρώτους μήνες μετά τη γέννησή τους. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι ειδικοί στον τομέα της υγείας επιμένουν στις γυναίκες να θηλάζουν τα παιδιά τους!».

«Επιπλέον, αρκετές μελέτες εξετάζουν τα αντισώματα του αίματος ασθενών που έχουν ανακάμψει από τον COVID-19 μέσω πλάσματος αναρρόφησης ως πιθανή θεραπεία της μόλυνσης από κορωνοϊό. Αλλά η ίδια προσοχή θα μπορούσε να αφιερωθεί και στα αντισώματα του μητρικού γάλακτος», σημειώνει η ερευνήτρια.

«Το δυναμικό αντισωμάτων ανθρώπινου μητρικού γάλακτος για τη θεραπεία λοιμώξεων δεν μελετήθηκε ποτέ με MERS, δεν μελετήθηκε ποτέ με SARS ή ακόμη και με γρίπη η οποία είναι τόσο καλά μελετημένη. Τα δεδομένα σχετικά με την προστασία του γάλακτος είναι στην πραγματικότητα πολύ αραιά, δυστυχώς», επισημαίνει η ερευνήτρια.

Ο Ανοσολόγος είναι πρόθυμη να πληρώσει 5 δολάρια ανά ουγκιά γάλακτος από κάθε υγιή θηλάζουσα γυναίκα στη Νέα Υόρκη. Θα λάβει επίσης δείγματα, μέσω ταχυδρομείου, από γυναίκες εκτός της Νέας Υόρκης, εφ’ όσον έχουν επιβεβαιωμένη ή ύποπτη περίπτωση COVID-19 ή αν διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για έκθεση.

Παρά τα οφέλη του, το ανθρώπινο γάλα παραδοσιακά, δεν είναι καλά ερευνημένο. Ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι απίθανο, δεν είναι ακόμη σαφές ότι ο κορωνοϊός δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω του μητρικού γάλακτος, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α. – πόσο μάλλον αν το ίδιο το γάλα μπορεί να προστατεύσει ένα μωρό από την ασθένεια. H Powell που είναι επίσης ειδικός γαλουχίας, είπε ότι οι μητέρες δεν πρέπει να ανησυχούν για τη μετάδοση της νόσου μέσω του μητρικού γάλακτος.

~ Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια ~

Διαβάστε ακόμη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *