Γεννήθηκε και 2ο μωρό από μητέρα με COVID-19

Γεννήθηκε και 2ο μωρό από μητέρα με COVID-19

Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να ‘ρθει, όπως έχει γράψει ο Πάμπλο Νερούδα και αυτή την ελπίδα μας φέρνει η γέννηση και δεύτερου μωρού από μητέρα θετική στον COVID-19!

ATTIKON: 2ος τοκετός στον καιρό του κορωνοϊού

Ένα ακόμη αγοράκι βάρους 3.450 γρ. ήρθε στη ζωή μετά από καισαρική τομή την Δευτέρα 23-03-2020 στην Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ” στην Αθήνα, από μητέρα θετική στον κορωνοϊό.

Δεύτερος τοκετός εγκύου με κορωνοϊό στο «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Η 31χρονη μητέρα, με ιστορικό δύο προηγούμενων καισαρικών τομών, ενώ βρισκόταν στην 39η εβδομάδα κύησης και παρακολουθούνταν στο Γ.Ν. Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό οπότε και της συστήθηκε να μεταβεί στο ΠΓΝ “Αττικόν” που είναι Νοσοκομείο αναφοράς και έχει όλη την απαραίτητη υποδομή για την ασφαλή περάτωση τοκετών μητέρων θετικών στον κορωνοϊό, όπως είχε συμβεί και πριν από 5 ημέρες όπου γεννήθηκε το πρώτο μωρό στη χώρα μας από μητέρα με (+) covid-19.

Tο νεογνό μεταφέρθηκε στην Μονάδα Νεογνών, για παρακολούθηση, ενώ η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ωστόσο και οι δύο είναι σε άριστη κατάσταση. Μετά από εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν βρέθηκε και αυτό το μωρό αρνητικό στον ιό.

Ημ/νία δημοσίευσης: 23/3/20
Τελευταία ενημέρωση: 24/3/20

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *