Απουσία περιόδου. Πώς θα μείνω έγκυος;

Γεια σας! Ονομάζομαι Ιωάννα και είμαι 30 χρόνων. Τα τελευταία 2 χρόνια προσπαθώντας να μείνω έγκυος, έχω περάσει διαφορά γυναικολογικά θέματα…


Αρχικά μια αφαίρεση πολύποδα λαπαροσκοπικά και στη συνέχεια πέτυχα μια εγκυμοσύνη (δυστυχώς υπήρχε πάσχων έμβρυο), όποτε και προχώρησα σε διακοπή κύησης. 


Το επόμενο διάστημα συνεχίζοντας της προσπάθειες φυσιολογικά,έκανα μια σαλπιγγογραφία όπου διαπιστώθηκαν κάποιες συμφύσεις και χρειάστηκε να τις αφαιρέσω! 


Μετά την αφαίρεση, μου τοποθετήθηκε και ένα σπιράλ για προληπτικούς λόγους… Μετά την αφαίρεση του σε περίοδο, δεν ήρθε επόμενη περίοδος και μου δόθηκε η θεραπεία με primolut nor προκειμένου να αδιαθετήσω! 


Όλα καλά, μέχρι την επόμενη περίοδο που πάλι δεν έρχεται! Είχα μέχρι πριν τις εμφυσήσεις κύκλο 32-34 μέρες και τους τελευταίους 2 μήνες χωρίς βοήθεια χαπιών δεν βλεπω περίοδο! 


Είναι φυσιολογικό; Με ανησυχεί καθώς δεν θα έχω ένα σταθερό κύκλο πάνω στον οποίο να μπορώ να προσπαθήσω μια επιτυχή εγκυμοσύνη! 


Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΙωάνναΧαλκίδα

26/3/18

Απαντά ο επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Παναγιώτης Χριστόπουλος, MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης, Director European Association Paediatric–Adolescent Gynaecology

Αγαπητή φίλη,

Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω τόσο για την ερώτηση σας. Σας συγχαίρω για την ωριμότητα σας να εμπιστεύεστε ειδικούς πάνω σε αυτά τα θέματα.

Όπως μάλλον καταλαβαίνετε, φυσικά και πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα και η κατάσταση αυτή δεν είναι φυσιολογική. Υποθέτω ότι η αφαίρεση του πολύποδα έγινε υστεροσκοπικά (και όχι λαπαροσκοπικά!).

Καλό θα ήταν να κάνετε κάποια εξέταση για να δείτε ποια είναι η κατάσταση της μήτρας μετά από την επέμβαση.

Λυπάμαι για την απώλεια του εμβρύου αλλά από τη στιγμή που μείνατε από μόνη σας έγκυος, δεν φαίνεται να ήταν απαραίτητη κάποια επέμβαση για διάνοιξη των σαλπίγγων. Η επίτευξη κύησης σημαίνει λογικά ότι οι σάλπιγγες σας ήταν ήδη ανοιχτές.

Δεν γνωρίζω και το ιστορικό σας οπότε δεν μπορώ να ξέρω και να καταλάβω σε τι μπορεί να χρησίμευε η τοποθέτηση του σπιράλ. Ανάλογα και με το είδος του σπιράλ που τοποθετήθηκε, μπορεί να εξηγούνται και τα υπόλοιπα συμπτώματα σας.

Υπάρχει όμως και σημαντικότατη περίπτωση να οφείλεται σε κάποιο άλλο (κυρίως ορμονικό) πρόβλημα.

Χωρίς να ξέρουμε το ιστορικό σας, χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει γίνει στις επεμβάσεις που έχετε κάνει και χωρίς να έχουμε δει τις εξετάσεις σας, είναι δύσκολο και επιπόλαιο να εκφέρουμε ακριβή διάγνωση.

Καλό λοιπόν είναι να κανονίσετε με κάποιο γυναικολόγο που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη σας, να κανονίσετε κάποια επίσκεψη ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα σας.

Στείλτε νέο ερώτημα

προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *