Άμβλωση, σπιράλ και ανωμαλίες στον κύκλο της περιόδου

Άμβλωση, σπιράλ και ανωμαλίες στον κύκλο της περιόδου

 

Έχω ένα κοριτσάκι 3 χρόνων, το οποίο θήλασα μέχρι πριν 2-3 μήνες (χάρη και στην πληροφόρηση από τον ιστότοπό σας). Όταν η μικρή ήταν 9 μηνών ξαναέμεινα έγκυος (περίοδος μου ήρθε 1 μήνα μετά τη γέννα) και δυστυχώς εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν έτοιμη και για άλλο μωρό οπότε και προχώρησα σε άμβλωση και ταυτόχρονα έβαλα σπιράλ.

Μετά από 1,5 χρόνο βγάζω το σπιράλ και ξεκινάνε όλα τα περίεργα. Έχω για 2-3 μήνες κανονικά περίοδο, σταματάει για τους επόμενους 2 μήνες, κατά τους οποίους έχω πόνους -πόνους όπως είχα τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης, όταν έσκυβα ή πήγαινα να σηκώσω βάρος, όχι ξαφνικούς- στην κοιλιά (κοιλιακό άλγος κατά τον γυναικολόγο).Περνάνε αυτοί οι 2-3 μήνες με την αίσθηση πρηξίματος και τους πόνους και μετά ξαναέχω περίοδο 2 φορές το μήνα, πάλι για μία περίοδο περίπου 2 μηνών. Τον επόμενο μήνα ακολουθεί μία ελαφριά, καθημερινή αιμορραγία, για την οποία πήρα 10-12 μέρες προγεστερόνη και σταμάτησε. Ένα μήνα κανονικά περίοδο και τον επόμενο περίοδο ανά 15 ημέρες, δηλαδή σε 40 μέρες είχα 3 φορές περίοδο των 3-4 ημερών.

Όλη αυτή την ανωμαλία ο γυναικολόγος την αποδίδει σε κούραση και άγχος. Και είναι απολύτως βέβαιος ότι δεν ευθύνεται ούτε η άμβλωση ούτε το σπιράλ. Εγώ γιατί έχω όμως την αντίθετη αίσθηση (όχι άποψη, αίσθηση);

Θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ την άποψή σας.
Ευχαριστώ

Δήμητρα, Λακωνία
28/9/2016
Απαντά ο επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Δρ Μενέλαος Κων. Λυγνός, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος MSc, PhD, Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας

Αγαπητή κυρία,
οι πιθανότητες οι ανωμαλίες στον κύκλο σας να σχετίζονται με την άμβλωση ή με το spiral, είναι σχετικά μικρές. Υπάρχουν διάφορες άλλες αιτίες, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα συμπτώματα αυτά.

Φυσικά δεν μπορώ να σας δώσω ιατρική γνωμάτευση, χωρίς να γνωρίζω το ιστορικό σας και χωρίς να σας εξετάσω κλινικά.

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *