Πρέπει τα δίδυμα να κοιμούνται μαζί;

Πρέπει τα δίδυμα να κοιμούνται μαζί;

Ο ερχομός ενός μωρού, πόσο μάλλον δύο, φέρνει τεράστιες αλλαγές στη ζωή μας. Τα πάντα μας φαίνονται άγνωστα και είναι φυσιολογικό να έχουμε δεκάδες ερωτήσεις. “Πρέπει τα δίδυμα να κοιμούνται μαζί;” είναι μια από αυτές, καθώς οι γνώμες γονιών και ειδικών διίστανται.


Τα δίδυμα, επί εννέα μήνες, έχουν συνηθίσει να είναι δύο μέσα στη μήτρα, οπότε είναι λογικό η παρουσία του ενός να ηρεμεί το άλλο και κατά συνέπεια το να κοιμούνται μαζί, μας φαίνεται κάτι απολύτως φυσιολογικό.

Σε κάποια μαιευτήρια, τα δίδυμα έχουν το ίδιο κρεβατάκι, κάτι το οποίο κάνει πολλούς γονείς να πιστεύουν ότι πρέπει να συνεχίσουν αυτήν την τακτική και όταν επιστρέψουν στο σπίτι.

Σύμφωνα με μία έρευνα της Αμερικακινής Ομοσπονδίας Παιδιάτρων για το συγκεκριμένο θέμα, τα δίδυμα μωρά δεν πρέπει να κοιμούνται μαζί, ιδιαίτερα τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Αυτό γιατί η πλειοψηφία των διδύμων γεννιούνται πρόωρα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν περισσότερο από το σύνδρομο του Αιφνίδιου Θανάτου. Η αυξημένη θρεμοκρασία και η έλλειψη οξυγόνου που προκύπτει όταν τα μωρά κοιμούνται δίπλα δίπλα, στο ίδιο κρεβάτι, μπορεί να θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στους γονείς, καθώς ο σωστός ύπνος είναι σημαντικός και καθοριστικός για την ανάπτυξη του μωρού. Η κούνια πρέπει να είναι άνετη και να πληρεί κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως συγκεκριμένο μέγεθος και ύψος.

Διαβάστε επίσης: Πώς πρέπει να είναι στρωμένο το κρεβάτι του μωρού

Δημοσίευση: 21/8/17
ΠΗΓΗ: babyspace.gr
    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *