5 λάθη στον ύπνο του μωρού που κάνουν οι νέοι γονείς

5 λάθη στον ύπνο του μωρού που κάνουν οι νέοι γονείς

και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτά


Ο ύπνος είναι ένα από τα βασικά κομμάτια της ανάπτυξης του μικρού μας. Ο σωστός και επαρκής ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του και στη συμπεριφορά του. Κάποιες φορές ωστόσο, το να βάλουμε το παιδί μας για ύπνο μοιάζει…άθλος! Ποια είναι τα πιο συνήθη λάθη που κάνουν οι γονείς και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτά;1. Ο χρόνος εκτός σπιτιού

Κάποια μωρά ήδη από τους πρώτους μήνες της ζωής τους ξεκινούν τις διάφορες δραστηριότητες. Το περίφημο baby swimming, η γυμναστική για τη μαμά και το μωρό, οι βόλτες και πoλλές άλλες δραστηριότητες, έχουν ως αποτέλεσμα το μωρό να περνάει πολλές ώρες εκτός σπιτιού. Αυτό δυσκολεύει την εξοικείωσή του με το περιβάλλον του σπιτιού, συνεπώς και τον ύπνο.

Τι μπορούμε να κάνουμε: Αν πιστεύετε ότι περνάτε με το μωρό σας πολλές ώρες εκτός σπιτιού, φροντίστε να τις περιορίσετε και να περνάτε περισσότερες ώρες παίζοντας, διαβάζοντας ή ακούγοντας μουσική μέσα στο σπίτι.


2. Πολλές και διαφορετικές στρατηγικές

Στην προσπάθειά μας να βρούμε την καλύτερη λύση για να κοιμηθεί το μικρό μας, καταλήγουμε να εφαρμόζουμε πολλές και διαφορετικές μεθόδους. Αυτό μπερδεύει και προκαλεί σύγχυση στο μωρό μας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να κοιμηθεί.

Τι μπορούμε να κάνουμε: Ακολουθήστε μία σταθερή μέθοδο η οποία θα λαμβάνει υπόψιν το που θα κοιμάται το μωρό τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας, τη ρουτίνα ύπνου και θηλασμού και τέλος τις ώρες που θα το προσέχει κάποιος άλλος, να τηρείται το ήδη υπάρχον πρόγραμμα.

3. Οι απόψεις διίστανται

Στο θέμα ύπνος οι απόψεις δύσκολα συμπίπτουν. Το πιθανότερο είναι να μη συμφωνήσουμε καν με το σύντροφό μας για τη μέθοδο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό!

Τι μπορούμε να κάνουμε: Συζητάμε τις διάφορες απόψεις, βλέπουμε τα κοινά σημεία, τις διαφορές, τα υπέρ και τα κατά και προσαρμοζόμαστε. Μην ξεχνάτε, η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση!

4. Ύπνος και φαγητό πάνε μαζί

Ένα σύνηθες φαινόμενο είναι το μωρό να πρέπει να φάει για να κοιμηθεί. Αυτό όμως δεν είναι σωστό.

Τι μπορούμε να κάνουμε: Ακολουθούμε τη ρουτίνα θηλασμού και ύπνου. Αν ωστόσο δυσκολεύεστε να αλλάξετε αυτή τη συνήθεια, προσπαθήστε το σταδιακά. Κάποιες μέρες ταΐστε το μωρό σας πριν κοιμηθεί και κάποιες άλλες -αν γίνεται- αφήστε το να κοιμηθεί χωρίς τη δική σας βοήθεια.

5. Ζεστό περιβάλλον και απόλυτη ησυχία

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το μωρό χρειάζεται ένα ζεστό περιβάλλον για να κοιμηθεί και απόλυτη ησυχία. Αυτό όμως δεν είναι απολύτως σωστό. Τα πάντα, άλλωστε, χρειάζονται μέτρο.

Τι μπορούμε να κάνουμε: Προτιμήστε βαμβακερές πιτζάμες για το μικρό σας και όχι βαριά σκεπάσματα. Επιπλέον, η απόλυτη ησυχία στο σπίτι όταν κοιμάται το μωρό όχι μόνο δεν είναι απαραίτητη, αλλά ίσα ίσα ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα συγκέντρωσης όσο το παιδί μεγαλώνει. Για αυτό λοιπόν, θορυβήστε ελεύθερα!

Δημοσίευση: 30/5/17
ΠΗΓΗ: babble.com, babyspace.gr
    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *