Τι θερμοκρασία πρέπει να έχει το δωμάτιο του μωρού και πώς πρέπει να είναι στρωμένο το κρεβάτι του

Τι θερμοκρασία πρέπει να έχει το δωμάτιο του μωρού και πώς πρέπει να είναι στρωμένο το κρεβάτι του

Οδηγίες για το βρεφικό δωμάτιο

Τα νεογνά δεν έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματός τους
ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Συνεπώς οι γονείς πρέπει να προσαρμόζουν τη θερμοκρασία του βρεφικού δωματίου.

Γράφει η Κάτια Σοφιανού, Παιδίατρος Αναπτυξιολόγος MSc, MRCPCH, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

  • Ιδανική θερμοκρασία δωματίου: 18-20 ºC. Σε θερμοκρασία 18 βαθμών το μωρό πρέπει να είναι ντυμένο όπως περιγράφεται εδώ: Τι χρειάζεται να φοράει το μωρό
  • Προσπαθήστε να διατηρείτε τη θερμοκρασία δωματίου σταθερή.
  • Η κούνια του μωρού πρέπει να είναι μακρυά από καλοριφέρ και το άμεσο ηλιακό φως.

 

Πώς πρέπει να είναι στρωμένο το κρεββάτι του μωρού

  • Στο στρώσιμο του κρεβατιού προτιμήστε πολλά λεπτά σκεπάσματα παρά ένα χοντρό. Έτσι μπορείτε να αφαιρείτε σταδιακά τα σκεπάσματα, εάν νομίζετε ότι δε χρειάζονται, και έτσι αποφεύγετε την υπερθέρμανση.
  • Στρώστε το κρεβάτι με ένα σεντόνι και δυο λεπτές κουβέρτες (μονά σκεπάσματα).
  • Εάν η θερμοκρασία είναι πάνω από 24ºC στο δωμάτιο, αφήστε μόνο ένα σεντόνι και από εκεί και πέρα αφαιρέστε και ορισμένα ρούχα.
  • Παπλώματα, υπνόσακοι και επενδεδυμένα καλύμματα γύρω από το κρεβάτι πριν από τους 12 μήνες δε συνιστώνται, λόγω κινδύνου ασφυξίας.

 

Ποιά πρέπει να είναι η θέση ύπνου του μωρού

Τα μωρά πρέπει να κοιμώνται ανάσκελα και στο κάτω μέρος του κρεβατιού- δλδ τα πόδια του μωρού να ακουμπούν στο κάτω μέρος της κούνιας.


Δημοσίευση: 11/1/17
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *