Θέλω να σταματήσουμε το συμπλήρωμα. Τι να κάνω;

Θέλω να σταματήσουμε το συμπλήρωμα. Τι να κάνω;

 

Γέννησα με καισαρική κι έτσι ξεκινήσαμε με μικτή διατροφή! Είμαστε πλέον 27 ημερών κι ενώ κάποιες μέρες δε χρειάζεται συμπλήρωμα υπάρχουν κυρίως βραδιά που κλαίει μετά το θηλασμό κι έπειτα από προτροπή της παιδιάτρου δίνω συμπλήρωμα! Χθες ήπιε σχεδόν 110 ml! Θέλω να σταματήσουμε το συμπλήρωμα. Τι να κάνω;

Επίσης να αναφέρω ότι καπνίζω πλέον 3 τσιγάρα περίπου την ημέρα καθότι με ξεκουράζει… Έτσι αισθάνομαι! Διαβάζω όμως διαφορετικές απόψεις για το κάπνισμα και το θηλασμό και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας!

Σας ευχαριστώ

Νανά, Ηγουμενίτσα

 

12/01/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Θεοδώρα Σπηλιωτοπούλου Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Να σας ζήσει το μωρό σας!Το ότι κάποιες μέρες δεν χρειάζεται καθόλου συμπλήρωμα, είναι ένα σημαντικό βήμα.

Τις ημέρες που δυσκολεύεστε, θα πρότεινα να επιμείνετε όσο μπορείτε με τον θηλασμό, να κάνετε συχνές εναλλαγές στήθους και μαλάξεις στο στήθος κατά τη διάρκεια του θηλασμού, που βοηθάει το μωρό να πάρει περισσότερο γάλα.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να του δίνετε λίγο μικρότερη ποσότητα ξένου γάλακτος και να ξαναβάζετε το μωρό στο στήθος, εάν δεν έχει χορτάσει εντελώς.

Όλα αυτά βέβαια με την παράλληλη παρακολούθηση του παιδιού σας, όσον αφορά το βάρος και την κλινική του κατάσταση, από την παιδίατρό σας.

Αν θέλετε να αυξήσετε την παραγωγή μπορείτε επίσης να κάνετε αντλήσεις με θήλαστρο, αμέσως μετά τον θηλασμό ή και ενδιάμεσα από τα γεύματα.

Το ιδανικό θα ήταν να κάνετε μια ισορροπημένη διατροφή, να μην καπνίζετε, να μην καταναλώνετε φάρμακα και αλκοόλ, να ξεκουράζεστε και άλλα πολλά… Επειδή όμως η πραγματική ζωή είναι αλλιώς, θα πρότεινα να καπνίζετε όσο λιγότερα τσιγάρα μπορείτε, έξω από το σπίτι και αμέσως μετά τον θηλασμό.

Σας εύχομαι μια όμορφη νέα χρονιά!

Σχετικά άρθρα:

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *