Mου είπαν να δώσω μπιμπερό μέχρι να κατέβει το γάλα και τώρα δεν έχω αρκετό!

Mου είπαν να δώσω μπιμπερό μέχρι να κατέβει το γάλα και τώρα δεν έχω αρκετό!

Θα ήθελα να ρωτήσω για τον θηλασμό κάποια πράγματα. Γέννησα στις 13 Δεκεμβρίου 2016, πρόσφατα. Στο νοσοκομείο μου είπαν να δώσω μπιμπερό για συμπλήρωμα μέχρι να κατέβει το γάλα στο στήθος μου και έτσι έκανα.

Στο τριήμερο επάνω, το βράδυ πόνεσε το στήθος μου και είχε πρηστεί. Μου έδειξαν λάθος τρόπο, με πολύ πόνο, να βγάλω το γάλα. Κάποια μαία μου έδειξε το σωστό τρόπο αλλά μετά από 2 ημέρες το στήθος μου άδειασε, έγινε πολύ μαλακό και έπεσε. Μέχρι και σήμερα είναι σε αυτή την κατάσταση, πολύ μαλακό.Βγάζω με θήλαστρο και από τα 2 στήθη, γύρω στα 10ml συνολικά. Φαίνεται να μην έχω γάλα. Το μωρό από το νοσοκομείο δεν το θέλει λόγω μπιμπερού και φυσικά γιατί δεν βγάζει καθόλου. Κάθεται περίπου 10 λεπτά στο κάθε στήθος και μετά γκρινιάζει γιατί δεν έχει γάλα.

Μπορώ να κάνω κάτι για να αλλάξω την κατάσταση αυτή και να έχω γάλα; Χρησιμοποιούσα ηλεκτρονικό θήλαστρο στην αρχή (ήταν δανεικό) τώρα έχω εδώ και μια εβδομάδα χειροκίνητο θήλαστρο αλλά είναι το ίδιο σε άντληση, πάλι δηλαδή στα 10ml.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ιωάννα, Μυτιλήνη
16/1/17
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Σοφία Λιόση Παιδίατρος MD, PHD, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Να σας ζήσει το μωράκι σας και να είναι πάντα γερό!Σύμφωνα με τα συμπληρωματικά στοιχεία που στείλατε, το μωράκι σας σιτίζεται κυρίως με γάλα φόρμουλα. Όμως ακόμα και η μικρή ποσότητα μητρικού γάλακτος που του προσφέρετε δεν είναι καθόλου αμελητέα. Ειδικά τώρα το χειμώνα, οποιαδήποτε ποσότητα μητρικού γάλακτος, το οποίο περιέχει έτοιμα αντισώματα από το ώριμο ανοσοποιητικό σύστημα της μητέρας, είναι εξαιρετικά σημαντική για τα βρέφη, ειδικά κάτω των 3 μηνών.

Η μειωμένη παραγωγή γαλακτος που παρατηρείτε οφείλεται πιθανώς σε λανθασμένους χειρισμούς στο μαιευτήριο, στη χρήση ακατάλληλου θήλαστρου για τις δικές σας αναγκες, και σε άλλους λόγους που δεν μπορώ να γνωρίζω.

Το χειροκίνητο θηλαστρο ειναι κατάλληλο για περιστασιακή χρήση, και δεν μπορεί να σας βοηθήσει ούτε να διατηρήσετε, ούτε να αυξήσετε την παραγωγή γαλακτος.

Για να αυξήσετε την παραγωγή γάλακτος  ακολουθήστε τις αναλυτικότατες οδηγίες του κου Παπαβέντση όπως περιγράφονται εδώ: Πώς να κόψω το συμπλήρωμα και να θηλάσω αποκλειστικά: Πρωτόκολλο επαναγαλακτισμού

Πέρα απο την αύξηση της παραγωγής, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να επιστρέψει το μωρό στο στήθος. Ένας πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στη δική σας περίπτωση.

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και το σύστημα συμπληρωματικής σίτισης (SNS). Με αυτή τη συσκευή μπορείτε να χορηγείται το συμπληρωματικό γάλα (μητρικό ή φόρμουλα) απευθείας στο στήθος και το μωρό να μην δυσανασχετεί όταν βρίσκετε στο στήθος.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή χρονιά!

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *