Ο θηλασμός του τρίτου μου παιδιού ήταν μια πρόκληση

Ο θηλασμός του τρίτου μου παιδιού ήταν μια πρόκληση

Ιστορία θηλασμού της μαμάς Αντωνίας

 

Σας στέλνω τη δική μου ιστορία θηλασμού, του τρίτου παιδιού μου, και 2017 θερμές ευχές για το νέο έτος, γεμάτο χαμόγελα και αισιοδοξία!


Η γέννηση του τρίτου μου παιδιού είναι μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία για μένα και ο αποκλειστικός θηλασμός του ήταν μια πρόκληση.

Η εγκυμοσύνη μου είχε μια πολύ καλή πορεία ως την 28η εβδομάδα της κύησης που ξεκίνησαν πρόωρες συσπάσεις. Νοσηλεύτηκα με ενδοφλέβια αγωγή και κατάφερα να καθυστερήσω τον τοκετό ως την 32η εβδομάδα που έσπασαν τα νερά! Ο γιος μου, μόλις 1.700 γραμμάρια, ήταν υγιής, αλλά λόγω προωρότητας έπρεπε να παραμείνει στη ΜΕΝΝ για ένα μήνα.

Το μόνο που μπορούσα να προσφέρω στον μικρό μου μαχητή, ήταν το γάλα μου. Ήξερα ότι θα τον θωράκιζε και θα τον βοηθούσε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες. Ήταν επίσης το μόνο που με έδενε τώρα πια μαζί του. Άλλωστε χωριστήκαμε τόσο νωρίς και απότομα…

Προς πείσμα όσων προσπαθούσαν να με πείσουν να μη θηλάσω, αφού λόγω προωρότητας μου έλεγαν ότι δεν θα έχω γάλα, ότι το μωρό δεν θα μπορεί να φάει και άλλα πολλά, άρχισα να αντλώ συστηματικά ανά τρεις ώρες στο νοσοκομείο.

Το νοσηλευτικό προσωπικό ξαφνιάστηκε που από την πρώτη κιόλας άντληση έβγαλα 80 γραμμάρια πρωτόγαλα! Ο μικρός μου τρεφόταν με καθετήρα (δεν μπορούσε να θηλάσει ακόμη) και κάθε μέρα αύξανε τα γεύματα του προς έκπληξη όλων. Στο σπίτι νοίκιασα επαγγελματικό θήλαστρο και συνέχισα να αντλώ και να δίνω με μπιμπερό το γάλα μου στον ήρωά μου.

Σημαντικός συμπαραστάτης μου σε όλο αυτό το διάστημα της αγωνίας και των ξενυχτιών είναι ο σύζυγός μου τον οποίο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Τώρα πια… πέντε μήνες μετά από τη γέννηση του μπεμπάκου μου κατάφερα να μη χρησιμοποιώ το θήλαστρο. Σιγά σιγά από τον τρίτο μήνα και με υπομονή το μωρό μου ακολούθησε τη φύση… έπιασε τη θηλή και τρέφεται αποκλειστικά με δικό μου γάλα.

Το δέσιμο και τα συναισθήματα που μοιραζόμαστε δεν περιγράφονται… η εμπειρία του θηλασμού είναι ξεχωριστή… την έζησα με τα δυο μεγαλύτερα παιδιά μου και την ξαναζώ με τον μαχητή μου… δεν το αλλάζω με τίποτα… νιώθω ευλογημένη που ζω τη μητρότητα!

Ευχαριστώ

Ευχαριστούμε τη φίλη Αντωνία που μοιράστηκε μαζί μας τη δική της ιστορία θηλασμού! Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες ή/και φωτογραφίες θηλασμού στο editor[at]mitrikosthilasmos.com
Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
& ιστορίες τοκετού ΕΔΩ !

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *