Το μωρό δεν παίρνει βάρος με το δικό μου γάλα

Το μωρό δεν παίρνει βάρος με το δικό μου γάλα

Σύμφωνα με την παιδίατρό μου, το μωρό μου δεν παίρνει βάρος με το δικό μου γάλα και πρέπει να του δίνω 60-90ml συμπλήρωμα μετά από κάθε θηλασμό. Μου είπε ότι από μένα πίνει μόνο νερό  και όχι το λιπαρό γάλα. 

Πως μπορώ να βελτιώσω την ποιότητα του γάλατός μου; Υπάρχει περίπτωση με το συμπλήρωμα να μου κοπεί και αυτό το λίγο που μου έχει απομείνει; 
Εμμανουέλα, Αθήνα

4/7/2016
Απαντά ο επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Παιδίατρος Μετεκπαιδευμένος στην Παιδοπνευμονολογία, Ομοιοπαθητικός, Διεθνώς Πιστοποιημένος Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα,
να σας ζήσει το μωράκι σας!

Από τις μετρήσεις που γράφετε (στα συμπληρωματικά στοιχεία) φαίνεται πως το μωράκι σας δεν παίρνει ικανοποιητικά βάρος (σε 3 μήνες έχει πάρει 1.030 γρ).

Η απάντηση στο ερώτημά σας δεν είναι απλή. Νομίζω θα πρέπει να ληφθούν και άλλοι παράγοντες ρόλο εκτός από την ποσότητα του γάλακτος. Πολύ συνοπτικά:

1. Πρέπει να εκτιμηθεί αν αρκεί η ποσότητα του γάλακτος που παράγει η μαμά και αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί κάποιο γαλακταγωγό για να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής. Όσον αφορά το γάλα της μαμάς το μωρό δεν πίνει νερό, όσο βέβαια πιο πολύ αδειάζει το στήθος τόσο πιο λιπαρό γάλα παίρνει. Για να πάρει το μωράκι πιο λιπαρό γάλα θα βοηθούσε πολύ αν θηλάζατε από το ένα στήθος κάθε φορά (έτσι θα άδειαζε το στήθος κάθε φορά).


2. Αν δεν μπορείτε να τα καταφέρετε, πάντα σε συνεργασία με τον παιδίατρο ή τον σύμβουλο θηλασμού, τότε και μόνο θα σκεφτείτε το συμπλήρωμα. Η χρήση συμπληρώματος θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή γάλακτος της μαμάς!!
3. Καλλιέργεια ούρων και έλεγχος της TSH θα ήταν στην άμεση προτεραιότητά μου.

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *