Θηλασμός και πρόσληψη βάρους. Χρειάζεται να δώσουμε συμπλήρωμα;

Θηλασμός και πρόσληψη βάρους. Χρειάζεται να δώσουμε συμπλήρωμα;

Έχουμε ένα αγοράκι 4,5 μηνών που θηλάζει αποκλειστικά από την γέννησή του μέχρι και σήμερα. 

Κατά τον τελευταίο μήνα η πρόσληψη βάρους του ήταν 400 γραμμάρια και η παιδίατρος που τον παρακολουθεί μας είπε ότι θα έπρεπε να έχει πάρει περισσότερο βάρος. 

Οι οδηγίες που μας έδωσε ήταν να κάνουμε καλλιέργεια ούρων, η οποία βγήκε αρνητική, να ζυγίσουμε ξανά το μωρό μετά από 15 μέρες, όπου πήρε 200γρ., και με βάση τα παραπάνω δεδομένα, συνέστησε να δώσουμε συμπλήρωμα.

Η συμπεριφορά του μωρού είναι πολύ καλή, είναι χαρούμενο και δεν δείχνει να το ενοχλεί κάτι. Θεωρείτε ότι η πρόσληψη του βάρους του δεν είναι ικανοποιητική; Χρειάζεται να δώσουμε συμπλήρωμα;

Τατιάνα, Αθήνα

19/5/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου, Παιδίατρος MB ChB MRCPCH, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Τατιάνα,
Το μωράκι σου μεγαλώνει τέλεια στις καμπύλες ανάπτυξης για θηλάζοντα παιδιά.

Δείχνει το τυπικό άλμα ανάπτυξης στην αρχή και μετά φυσιολογική μείωση του ρυθμού ανάπτυξης.

Συνεχίστε έτσι και μπράβο σας!

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *