Αύξηση και διατήρηση γαλουχίας μετά την επιστροφή στην εργασία

Αύξηση και διατήρηση γαλουχίας μετά την επιστροφή στην εργασία

 

Καλημέρα σας. Έχω ένα μπέμπη 3 μηνών και πριν λίγες μέρες επέστρεψα στο γραφείο. Θηλάζω αποκλειστικά και έχω “φτιάξει” και ατομική τράπεζα μητρικού γάλακτος για να του δίνουν οι παππούδες τις ώρες που εγώ είμαι στο γραφείο.

Αντλώ γάλα την ώρα του γραφείου (περίπου 140ml -περισσότερο από το δεξί στήθος) όμως νιώθω πως η παραγωγή μου έχει μειωθεί. Θα έχω πρόβλημα στο άμεσο μέλλον; Εννοώντας πως αν ήμουν σπίτι, αν το παιδί έτρωγε παραπάνω από όσο βγάζω εν ώρα γραφείου, θα αρχίσει το σώμα μου να παράγει λιγότερο γάλα;Θέλω να συνεχίσω τον αποκλειστικό θηλασμό παρ’ όλα τα ξενύχτια και τις δυσκολίες, αλλά νιώθω το στήθος μου άδειο (ενώ παλιότερα αντλούσα παραπάνω από 180ml και σε λιγότερο χρόνο, τώρα με δυσκολία αντλώ 140ml το πολύ και χρειάζομαι παραπάνω από μια ώρα).

Τι μου συστήνετε να κάνω; Ισχύει η ίδια ημερήσια ποσότητα γάλακτος για τα μωρά που θηλάζουν και για αυτά που δεν θηλάζουν;

Ευχαριστώ.

Γεωργία, Λέρος
18/5/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Σοφία Αλεβιζάκη, Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή φίλη,
Συγχαρητήρια που παρά τις αντιξοότητες συνεχίζετε να προσθέτετε το δώρο της ζωής στο αγαπημένο σας πλάσμα.

Θα πρότεινα να εντατικοποίησετε τους θηλασμός τις ώρες που βρίσκεστε με το μωρό σας και ειδικά τα Σαββατοκύριακα ή όταν επιστρέψετε σπίτι.

Επίσης στην αύξηση της παραγωγής θα συνέβαλε ή εφαρμογή ενός πρωτοκόλλου  με νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης. Οι αντλήσεις αυτές είναι δυνατόν να γίνονται και ταυτόχρονα με το θηλασμό (από το ένα στήθος) ώστε να ενεργοποιηθεί και το δεύτερο στήθος. Εάν εργάζεστε 8ωρο, μία άντληση κατά το διάστημα αυτό επαρκεί.

Και φυσικά μη ξεχνάτε το άφθονο skin to skin contact, δηλαδή τη δερματική επαφή με το μωρό σας ώστε να απελευθερωθούν οι ορμόνες της ευτυχίας.

Με αυτούς τους τρόπους θα διατηρηθεί ή γαλουχία και θα θηλάσετε για όσο διάστημα επιθυμείτε εσείς και το παιδί σας.

Καλή επιτυχία!

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *