Ξεκίνησα δουλειά και το γάλα μου μειώθηκε

Καλησπέρα σας.
Έχω μια κόρη 3½ μηνών και τη θηλάζω αποκλειστικά. Ο θηλασμός έως τώρα πήγαινε πολύ καλά, είναι 7,5 κιλά και γεννήθηκε 2,8. Ωστόσο, τις τελευταίες δυο εβδομάδες που ξεκίνησα πάλι να δουλεύω το γάλα μου έχει μειωθεί πολύ.

Βγάζω ανά 3-4 ώρες στη δουλειά με θήλαστρο απλό. Το στήθος μου νιώθω να μη γεμίζει όπως παλιότερα και η παραγωγή μειώθηκε αρκετά. Τι μου προτείνετε να κάνω για να συνεχίσω να θηλάζω;

Ευχαριστώ πάρα πολύ!
Ντόρα, Αθήνα

15/09/2015
Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Ντόρα,

Αυτό που περιγράφεις το βλέπουμε συχνά με την επιστροφή στη δουλειά.

Θα ήταν καλύτερο να έκανες πιο συχνές αντλήσεις έστω και αν διαρκούσαν λιγότερο. Ακόμη μπορείς να ενοικιάσεις διπλό νοσοκομειακό θήλαστρο που θα σε βοηθήσει και φυσικά να θηλάζεις όσο πιο συχνά μπορείς όταν είσαι με το μωράκι σου.

Βοηθά και το τσάι γαλουχίας και καλό είναι αν και όταν μπορείς να ξεκουράζεσαι.

Καλή επιτυχία

    • Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “

Ρώτα τον Ειδικό

 
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *