Ο παιδίατρος συστήνει συμπλήρωμα. Το μωρό μου το χρειάζεται;

Ο παιδίατρος συστήνει συμπλήρωμα. Το μωρό μου το χρειάζεται;

Παιδίατρος, paidiatroschania.com

Καλησπέρα,το μωράκι μου είναι δέκα ημερών. Το βάρος του στη γέννηση ήταν 3340 και βγήκαμε από την κλινική 3100. Χθες ο παιδίατρος μας ζύγισε και πήραμε μόνο 50 γραμμάρια. Μας είπε ένα γεύμα να του δώσουμε ξένο μετά από τον βραδινό θηλασμό διότι το βάρος δεν τον ικανοποίησε.

Εγώ δέκα μέρες μάτωσα κυριολεκτικά και μεταφορικά να κρατήσω μόνο θηλασμό και τώρα δεν θέλω να δώσω ξένο. Μήπως όμως κάνω κακό στο παιδί; Έπειτα μπορεί να την θηλάζω και πάνω από ώρα, δεν ξέρω αν είναι σωστό και αυτό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ανέτα, Δράμα

06/04/2015
Καλημέρα Ανέτα!
Συγχαρητήρια που θηλάζεις την κόρη σου και έτσι φυσικά θα συνεχίσεις!

Χιλιάδες νεογνά και βρέφη επί σειρά ετών οδηγήθηκαν και συνεχίζουν να οδηγούνται στην λήψη ξένου γάλατος λόγω “ανεπαρκούς λήψης βάρους”!

Τα “γραμμάρια” σε… έναν τρελό χορό, επέβαλαν σε χιλιάδες αθώα μωράκια να μην τραφούν με ανθρώπινο μητρικό γάλα κι άλλες τόσες αθώες μανούλες οδηγήθηκαν σε μη θηλασμό ή σε πρόωρο αποθηλασμό.

Η παντελής έλλειψη κουλτούρας θηλασμού στην χώρα μας από την μία και η μη στοχευμένη εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στον θηλασμό από την άλλη, εναπόθεσαν την υγεία και ευτυχία των παιδιών μας σε μια… ζυγαριά!

Κι έτσι αντί τα μωρά μας να κρέμονται από το “βυζί της μάνας” τους και να μεγαλώνουν… κρεμάστηκαν από μια ζυγαριά!

Για να μην εμπλακείτε κι εσείς στον αφύσικο, οδυνηρό και κόντρα στην ανθρώπινη φύση φαύλο κύκλο της ζυγαριάς,  θήλαζε ελεύθερα-απεριόριστα και φυσικά ψάξε να βρεις έναν επαγγελματία υγείας ο οποίος:

  • θα σου υποδείξει α)την σωστή τοποθέτηση του νεογνού στο στήθος β)τεχνικές θηλασμού γ)μασάζ του στήθους την ώρα του θηλασμού,
  • θα ελέγξει την κατάσταση των θηλών σου και της στοματικής κοιλότητας του βρέφους,
  • θα σε εμψυχώσει και θα σου δώσει σωστές διατροφικές συμβουλές,
  • θα σε βοηθήσει στην χρήση θήλαστρου εφόσον κριθεί απαραίτητο… κ.α.

ΟΛΑ αυτά δηλαδή που οδηγούν σε έναν “αποτελεσματικό θηλασμό” δηλ. λήψη επαρκούς ποσότητας μητρικού γάλατος και μας απομακρύνουν από την εύκολη λύση του μπουκαλιού και του συμπληρώματος!

Μην διστάσεις να επισκεφτείς σε γειτονικό νομό (π.χ. Καβάλα) σύμβουλο θηλασμού εάν στην πόλη σου δεν υπάρχει.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια, είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις γιατί ζήτησες έγκαιρα βοήθεια.

Καλό Πάσχα και την αγάπη μου στην όμορφη Δράμα, τον τόπο που μεγάλωσα και πάντα αναζητώ με νοσταλγία!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *