Πώς θα βάλει βάρος το μωρό χωρίς να δώσω ξένο γάλα;

Πώς θα βάλει βάρος το μωρό χωρίς να δώσω ξένο γάλα;

Καλημέρα σας, ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε.

Είμαι μητέρα ενός βρέφους 3 μηνών και 5 ημερών. Έδωσα λίγο ξένο γάλα το πρώτο μήνα 60 ml την ημέρα, το οποίο δεν έπινε πάντα, από το δεύτερο μήνα θηλάζω αποκλειστικά.

Το βρέφος έχει ύψος 62 εκατοστά και 5.650 κιλά. Η παιδίατρος δεν βρίσκει ικανοποιητική την ανάπτυξη του, μου πρότεινε να δώσω συμπλήρωμα 120 ml συνολικά μέσα στην ημέρα, το βρέφος δεν παίρνει καθόλου μπουκάλι.

Τι μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση; Έκανα μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρω (θηλές σιλικόνης, μαστίτιδα, υψηλό πυρετό).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων


Αναστασία, Βύρωνας, Αθήνα

23/2/2016
Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου, Παιδίατρος MB ChB MRCPCH, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Αναστασία,
Μπράβο σου για την υπομονή και επιμονή.

Σίγουρα αφότου κατάφερες να θηλάσεις αποκλειστικά δεν θα έδινα ξένο γάλα σαν την πρώτη μου επιλογή για να βάλει το μωρό περισσότερο βάρος. Το μωράκι σου βάζει βάρος αλλά το κατώτερο φυσιολογικό.

Το πρώτο βήμα θα ήταν να αυξήσεις την παραγωγή σου αλλά και το πόσο γάλα πίνει το μωράκι σου.

Θα μπορούσες να ακολουθήσεις τις οδηγίες επαναγαλακτισμού για να αυξήσεις την παραγωγή σου, αλλά αν το μωράκι σου δεν πιάνει το μπουκάλι τότε θα πρέπει να βρεις άλλη λύση.

Η δική μου συμβουλή θα ήταν να αυξήσεις την συχνότητα των γευμάτων προσφέροντας πιο συχνά το στήθος στο μωρό. Αν πιάνει πιπίλα καλό είναι να αφήσεις να γίνει το στήθος σου η πιπίλα του για να αυξηθεί η παραγωγή σου.

Ακόμη καλό είναι όταν βλέπεις το μωράκι σου να τρώει, αλλά όχι με τις γουλιές που τρώει στην αρχή του γεύματος, να ξεκινάς να κάνεις συχνές ρυθμικές μαλάξεις στη βάση του μαστού. Αυτό θα αυξήσει τη ροή και άρα και το ενδιαφέρον του μωρού αλλά και θα δώσει την ευκαιρία στο μωρό να πιει το πιο παχύρευστο και θρεπτικό γάλα.

Ακόμη όταν τελειώσει το μωρό από το ένα στήθος, να προσφέρεις πάντα και το άλλο έστω και για λίγο.

Καλή επιτυχία.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *