Θηλασμός, πολυκυστικές ωοθήκες και άκαρπες προσπάθειες για 2ο παιδάκι

Θηλασμός, πολυκυστικές ωοθήκες και άκαρπες προσπάθειες για 2ο παιδάκι

Καλημέρα.
Είμαι η Ελευθερία, μητέρα της Μ., θηλάζουμε 20 μήνες. Πρώτη ωορρηξία στους 5 μήνες μετά την γέννα.

Στο πιο πρόσφατο τεστ παπ διαγνώστηκαν πολυκυστικές ωοθήκες. Προσπαθούμε από πέρυσι τον Μάιο για το δεύτερο παιδάκι άκαρπα. Θα ήθελα να μάθω περισσότερα σχετικά με την επίδραση του θηλασμού σε αυτή την περίπτωση.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΕλευθερίαΑγρίνιο

22/2/2016
Απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης, Director European Association Paediatric–Adolescent Gynaecology | παιδογυναικολογος.gr

Αγαπητή φίλη,Αρχικά πρέπει να σας ξεκαθαρίσω ότι πιθανότατα βρίσκεστε σε πολύ μεγάλη σύγχυση.

Το τεστ παπ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις πολυκυστικές ωοθήκες!! Το τεστ παπ είναι για την ανίχνευση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ενώ οι πολυκυστικες ωοθήκες χρειάζονται ορμονικές και άλλες εξετάσεις!!! Μάλλον ο γιατρός σας δεν σας έχει εξηγήσει σωστά!

Σε ότι αφορά το θηλασμό και την προσπάθεια νέας κύησης πρέπει να θυμάστε ότι όσο υπάρχει σταθερή περίοδος, οι πιθανότητες είναι υπαρκτές και δεν έχουμε πρόβλημα!

Αν ανησυχείτε, τότε κανονίστε μια επίσκεψη σε κάποιο γιατρό που εμπιστεύεστε.

    • Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “

Ρώτα τον Ειδικό

 
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *