Πώς θα ξαναγίνω γόνιμη χωρίς να κόψω τον θηλασμό;

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Γεια σας. Είμαι μία νέα μητέρα με το μωρό μου 10 μηνών. Ένα υγιές, χαρούμενο και πολύ απαιτητικό μωρό το οποίο θηλάζω αποκλειστικά, τρώει και δυο γεύματα από 7 μηνών ένα φρούτα και ένα ποικιλία φαγητών πουρέ, ακόμη δεν του έχω δώσει μοσχάρι, χοιρινό και αρνί, μόνο ψάρι και κοτόπουλο, αλλά με όλων των ειδών τα λαχανικά. Όλα τα υπόλοιπα γευματάκια του, του δίνω μητρικό γάλα θηλάζοντάς το.

Αυτό συμβαίνει και κατά τη διάρκεια της νύχτας που ξυπνάει κάθε περίπου 2 ώρες όπου και τον θηλάζω για να ηρεμήσει και να μην ξαγρυπνήσει και χάσει έστω και αυτόν τον λιγοστό ύπνο του.

Με τον σύζυγό μου θα θέλαμε να μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε προσπάθειες και για ένα δεύτερο μωράκι αλλά δεν έχει αρχίσει ο κύκλος μου ακόμη και δεν ξέρω στην ουσία αν είμαι γόνιμη και πότε είναι η πιο γόνιμη περίοδος μιας και δεν έχω κύκλο καθόλου από όταν αρχικά έμεινα έγκυος στο γιο μου. Μπορείτε σας παρακαλώ να με συμβουλεύσετε τι γίνετε στην περίπτωση αυτή;

Εδώ που ζω, μένω στο εξωτερικό, είναι πολύ υποστηρικτικοί με τον θηλασμό και με όλα όσα συνεπάγονται με τη σωστή μεταχείριση μητέρα – βρέφους, παρόλαυτά μου είπαν ότι αν δεν σταματήσω τον νυχτερινό θηλασμό δεν θα επιστρέψει σύντομα η έμμηνος ρήση.

Πως θα τον σταματήσω όταν το παιδί μου με αποζητά γιατί είναι περίοδος οδοντοφυΐας και ξυπνά με τρομερό παράπονο; Και επίσης δεν θέλω να νιώθει ότι ίσως τον αποφεύγω και ειδικά όταν είναι δίπλα από το κρεβάτι μας η κούνια του και με βλέπει καθώς ξυπνά;

Σας παρακάλω, με τίποτα δε θέλω να σταματήσω το θηλασμό που τόσο πολύ προσπαθώ να συντηρώ και θα ήθελα απλά κάποια στιγμή να επιλέξει το παιδί μου πότε θα σταματήσει να θηλάζει.

Δεν είναι έτοιμο για μια τέτοια αλλαγή ούτε αυτό και φυσικά ούτε και εγώ. Δε με νοιάζει η κόπωση, το ξενύχτι, το απαιτητικό μου πρόγραμμα μιας και σπουδάζω παράλληλα, με νοιάζει το μωράκι μου να θρέφεται με ότι καλύτερο γίνετε και περνά από το χέρι μου.

Σας ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο. Μας είσαστε πολύ σημαντικοί και η πρσπάθειά σας, οι συμβουλές σας και το κουράγιο που μας δίνετε δεν περιγράφεται!

Κωνσταντίνα, Λονδίνο
18/11/2013
Aγαπητή Κωνσταντίνα,
αν επείγει ηλικιακά να αποκτήσεις σύντομα ένα δεύτερο παιδί, η μόνη λύση, είναι να μειώσεις γενικά τα γεύματα και ειδικά σωστά σου είπαν, τον νυχτερινό θηλασμό. Αν και η μείωση των γευμάτων δεν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να απογαλακτιστείς τελείως.

Από ότι περιγράφεις τρώει λίγο και θηλάζει πολύ. Αν δέν επείγει να μείνεις έγκυος, τότε απόλαυσε τον θηλασμό, για όσο επιθυμεί το παιδί σου και όταν απογαλακτιστεί , προσπαθείς για μία νέα εγκυμοσύνη.

Εύχομαι να έρθουν όλα βολικά και να επιλέξεις την κατάλληλη απόφαση, η οποία θα σε ικανοποιεί πλήρως.

Καλή συνέχεια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *