Γαλουχία και χειρουργική επέμβαση

Αγαπητή γιατρέ, έχω γεννήσει πριν από 28 μέρες ένα μωράκι πρόωρο σε ηλικία κύησης 31 και 6 το οποίο νοσηλεύεται στη ΜΕΝΝ.
 
Κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά και πριν από αυτή, είχα πρόβλημα με τις αιμορροΐδες το οποίο επιδεινώθηκε απίστευτα κατά την κύηση με αποτέλεσμα να λύνετε πλέον μόνο χειρουργικά. 

Ήθελα να ρωτήσω λοιπόν αν υπάρχει πιθανότητα λόγω της χειρουργικής επέμβασης να κοπεί το γάλα. Ο παιδίατρος μου είπε ότι μάλλον θα κοπεί και ο γυναικολόγος πως δεν θα κοπεί αλλά ποτέ δεν  μπορούμε να είμαστε σίγουροι. 

Αν υπάρχει σαφής απάντηση θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για μένα, ώστε είτε να προγραμματίσω το χειρουργείο είτε να το αναβάλλω. 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΓεωργίαΦάρσαλα

22/2/2016
Απαντά η Μαρία Χολή Παιδίατρος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC


Αγαπητή φίλη,
το γάλα δεν θα κοπεί εφόσον εσείς για το διάστημα που θα είστε στο νοσοκομείο κάνετε αντλήσεις με ένα καλό θήλαστρο.

Θα πρέπει να ξέρουμε τα φάρμακα που θα χρησιμοποιηθούν κατά την επέμβαση για να μπορούμε να πούμε με ασφάλεια αν μπορείτε να δίνετε το γάλα που θα αντλείτε στο παιδί σας.

Καλή σας συνέχεια!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *