Τί να κάνω κατά την προσωρινή διακοπή θηλασμού λόγω ασθένειάς μου;

Τί να κάνω κατά την προσωρινή διακοπή θηλασμού λόγω ασθένειάς μου;

Καλημέρα. Γέννησα στις 31 Μαΐου το κοριτσάκι μου και από τότε το θηλάζω αποκλειστικά ανά μαστό. Δυστυχώς πριν 3 μέρες υποβλήθηκα σε χειρουργείο και παίρνω αντιβιώσεις.

Επειδή δεν είχα τράπεζα γάλακτος το μωρό παίρνει με μπιμπερό ξένο γάλα, ενώ εγώ αντλώ με το θήλαστρο και πετάω το δικό μου.

Το θέμα είναι πως δεν βγαίνει όλο το γάλα από το μαστό μου με το θήλαστρο ακόμα και μετά από μισή ώρα. Κάνω και μαλάξεις για να το βοηθήσω να βγει. Συνολικά διαρκεί μια ώρα η άντληση και από τους δυο μαστούς για να αποσυμφοριστεί το στήθος μου και να βγουν 150 ml.

Το μωρό απ’ την άλλη, τρώει πολύ καλά το ξένο αλλά φοβάμαι μήπως πάθει σύγχυση θηλών γιατί εγώ θα παίρνω αντιβιώσεις τουλάχιστον για ακόμα μια βδομάδα. Τί να κάνω ή τί να προσέξω σ’ αυτή τη φάση;
Ειρήνη, Θεσσαλονίκη

24/09/2015
Απαντά η Γιάννα Βασιλάκη 
Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC | Σπίτι Θηλασμού

Καλημέρα σας.
Περαστικά καταρχήν.

Μην ανησυχείτε για σύγχυση θηλών σε αυτή την ηλικία του παιδιού σας. Αυτό που θα σας πρότεινα είναι:

  • Να αυξήσετε τις αντλήσεις στις 8 ανά 2-3 ώρες το 24ωρο
  • Να μειώσετε το χρόνο άντλησης σε 10-15 λεπτά από κάθε μαστό
  • Να έχετε το μωρό σας αγκαλιά όσο πιο συχνά μπορείτε
  • Να εξετάσετε αν τα φάρμακα που σας χορηγούνται είναι συμβατά ή ασύμβατα στο θηλασμό (μπορείτε να ενημερωθείτε από το e-lactancia.org)

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *