Γιατί υπάρχουν μέρες που θέλει να είναι συνέχεια στο στήθος μου;

Γιατί υπάρχουν μέρες που θέλει να είναι συνέχεια στο στήθος μου;

Έχω έναν μπεμπάκο, τον οποίο γέννησα πριν από 16 μέρες με καισαρική. Τις πρώτες μέρες δυσκολευτήκαμε με τον θηλασμό λόγω του ότι δεν έπιανε το στήθος μου σωστά. Με την πάροδο των ημερών αυτό βελτιώνεται.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: γιατί υπάρχουν μέρες που είναι ανήσυχος, δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου και θέλει να είναι συνέχεια στο στήθος μου, ακόμα και για να κοιμηθεί; Πώς ακριβώς πρέπει να το αντιμετωπίσω όλο αυτό; Ομολογώ ότι έχω κουραστεί λίγο αλλά δεν θέλω να είναι αυτό αιτία για να εγκαταλείψω τον θηλασμό.
Βίκυ, Αθήνα

24/09/2015
Απαντά η Μαρία Χολή
Παιδίατρος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καταρχήν να σας ζήσει ο μικρός σας!
Από τις ζυγίσεις που παραθέτετε καθώς και τον αριθμό των κενώσεων και ουρήσεων ο μικρός φαίνεται να παίρνει καλό βάρος (40γρ./ημέρα) με το οποίο είμαστε υπερευχαριστημένοι.

Ωστόσο, στις συμπληρωματικές απαντήσεις αναφέρετε ότι ο μικρός λαμβάνει περιστασιακά και συμπλήρωμα πέραν του θηλασμού περίπου 120 ml. Είστε σίγουρη ότι το χρειάζεται;

Πιθανόν η έντονη ανησυχία που περιγράφετε να οφείλεται ως έναν βαθμό και στο επιπλέον γάλα formula που λαμβάνει… Φανταστείτε ότι ένα μπουκάλι φόρμουλα σε αυτήν την μικρή ηλικία διαταράσσει την εντερική χλωρίδα για 14 ημέρες.

Και βέβαια ο θηλασμός είναι κουραστικός τις πρώτες ημέρες, αλλά θα σας έλεγα να κάνετε λίγη υπομονή και να δείτε μπροστά σας με προοπτική εβδομάδων καθώς αναμένεται η συμπεριφορά να βελτιωθεί και εσείς να ερμηνεύετε πιο αποτελεσματικά τα διαφορετικά και πολυποίκιλα “αιτήματα” του βρέφους σας.

Θυμηθείτε ότι η δυσκολία του σήμερα είναι η ευκολία του αύριο και το αντίθετο… Και μην διστάσετε να δίνετε το στήθος ως απάντηση στην πλειοψηφία των δύσκολων στιγμών. Σχεδόν πάντα θα αποτελεί την λύση…. Είναι άλλωστε ο δρόμος που έπλασε η φύση….

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *