Πεινάει και όλη μέρα πιπιλάει το στήθος;

Πεινάει και όλη μέρα πιπιλάει το στήθος;

Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Γεια σας. Συγχαρητήρια για τη βοήθεια που προσφέρετε σε σχέση με το θηλασμό!!

Θηλάζω αποκλειστικά 2 μήνες το μωράκι μου από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε καθώς είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό και rooming in στο μαιευτήριο. Το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ
στην αρχή έπαιρνε καλό βάρος τον τελευταίο μήνα πήρε μόνο 150 γραμμάρια όπως θα δείτε στις μετρήσεις.

Η παιδίατρος επειδή το μωρό είχα παρατηρήσει ότι έκλαιγε κάποιες φορές όταν βρεχόταν συνέστησε εξετάσεις για ουρολοίμωξη πρώτα και αν το μωρό δεν έχει να περιμένουμε άλλον ένα μήνα και ίσως μετά δώσουμε λίγο συμπλήρωμα αν δεν πάρει βάρος.

Οι εξετάσεις (γενική/ καλλιέργεια) βγήκαν αρνητικές και ζυγίζοντας το μωράκι μετά από δέκα μέρες βλέπω ότι έχει πάρει 200 γραμμάρια οπότε η παιδίατρος μου είπε να μη δώσουμε ξένο αλλά να δούμε πως θα πάει.

Η ανησυχία μου είναι γιατί σταμάτησε τόσο γρήγορα να παίρνει πολύ βάρος και αν το μωρό πεινάει επειδή όλη μέρα πιπιλάει το στήθος αν και γενικά δεν γκρίνιαζει και είναι καλό μωράκι. Επίσης ανησυχώ γιατί δεν καταλαβαίνω πόσο τρώει και φοβάμαι μην το ταλαιπωρώ…

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Χριστίνα, Αθήνα

28/05/2013
Αγαπητή φίλη,
ο θηλασμός τρέφει το σώμα και τη ψυχή (του μωρού και της μαμάς)!

Απ’ τη στιγμή που το βάρος είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα (τονίζω ότι για την εκτίμηση ενός βρέφους που θηλάζει είναι πιο κατάλληλες οι καμπύλες ανάπτυξης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) και μια και το μωρό σας είναι χαρούμενο και ζωηρό, αφήστε το να θηλάζει όσο εκείνο θέλει-το έχει ανάγκη… Είναι καλύτερα να είσαστε εσείς η πιπίλα του παιδιού σας παρά ένα ψεύτικο αντικείμενο!

Όσο για την ερώτηση που έχουν όλες οι θηλάζουσες μητέρες για το αν το μωρό τους σιτίζεται επαρκώς: δείτε πόσο ηρεμεί το μωρό και εσείς και το μωρό με το θηλασμό και ρίξτε μια ματιά στις πάνες που βρέχει-αν είναι πάνω από 6 και καλά βρεγμένες συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα!

Καλή συνέχεια.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *