Έγκυος που παλιά είχε περάσει λοιμώδη μονοπυρήνωση θα μπορεί να θηλάσει;

Έγκυος που παλιά είχε περάσει λοιμώδη μονοπυρήνωση θα μπορεί να θηλάσει;

Γεια σας! Η ξαδέρφη μου είναι έγκυος στον 8ο μήνα. Όταν έκανε τον προγεννητικό έλεγχο της της βρήκαν ότι πέρασε παλαιότερα λοιμώδη μονοπυρήνωση.

Τώρα που πλησιάζει η γέννα της είπαν κάποιοι ότι επειδή πέρασε λοιμώδη μονοπυρήνωση δεν μπορεί να θηλάσει και η ίδια στεναχωριέται γιατί θέλει πολύ.

Θα ‘θελα να ρωτήσω, ισχύει κάτι τέτοιο;
Εμινέ, Κομοτηνή

23/09/2015
Απαντά η Βασιλική ΔανηλάτουΙατρός Αιματολόγος MD, PhD, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Επιμελήτρια Β’ Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ | www.lactation.gr

Όχι δεν ισχύει. Aν ίσχυε, τότε η πλειοψηφία των γυναικών δε θα μπορούσαν να θηλάσουν δεδομένου ότι ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού (που ίσως αγγίζει το 95%) έχει μολυνθεί κάποια στιγμή στη ζωή του από τον ιό EBV!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *