Δεν ξέρω πως να συνδυάσω στήθος, ξένο γάλα, μητρικό σε μπουκάλι για να έχω πάλι αρκετό γάλα…

Δεν ξέρω πως να συνδυάσω στήθος, ξένο γάλα, μητρικό σε μπουκάλι για να έχω πάλι αρκετό γάλα…

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος MB ChB MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Το αγοράκι μου τρώει με όρεξη από παντού (στήθος, μητρικό σε μπουκάλι, συμπλήρωμα). Ξεκινάμε πάντα με στήθος αλλά στο μισάωρο πεινάει και χορταίνει με ξένο.

Μέχρι πριν 3 μέρες έβγαζα γάλα και με το θήλαστρο. Από χθες το δεξί στήθος βγάζει ελάχιστο. Δεν καταλαβαίνω, φοβάμαι μήπως σταματάει το γάλα μου…

Ο μικρός έχει θέληση και ρουφάει και απ΄τα δύο επίμονα αλλά εγώ αν και πονάω δεν είμαι σίγουρη ότι τρώει.

Τί μπορώ να κάνω για να έχω πάλι αρκετό γάλα έτσι ώστε να βγάζω και με το θήλαστρο (όταν πονάω και δε μπορώ να τον θηλάσω) και να τρώει παίρνοντας όλα τ’ απαραίτητα.  Δεν ξέρω πως να συνδυάσω όλα αυτά που τρώει (στήθος, ξένο γάλα, μητρικό με μπουκάλι)

Υ.Γ.: έχει λίγο ίκτερο και για να μην μένει άδειο το στομάχι του δίνω και το βιομηχανικό (60 έως 90μλ). Γενικά τρώει απ’ όλα.

Βάσω, Ορεστιάδα


19/09/2014
Αγαπητή Βάσω,
Μπράβο για την προσπάθεια αλλά δυστυχώς αν συνεχίσεις έτσι πολύ σύντομα θα αυξάνεται το ξένο γάλα που δίνεις και θα μειώνεται το δικό σου.

Χρειάζεται μάλλον να δεις κάποιο σύμβουλο για να αξιολογήσει κατά πόσον το μωρό σου παίρνει ή όχι γάλα από το στήθος και να ακολουθήσεις τις συμβουλές για επαναγαλακτισμό για να αυξήσεις την παραγωγή σου.

Κάποια μωρά δεν κοιμούνται τρίωρα σε αυτή την ηλικία, μην θεωρείς ότι πρέπει να δίνεις ξένο γάλα για να κοιμάται τρίωρα. Αντίθετα να βάζεις το μωρό σου σε επαφή σώμα με σώμα και στο στήθος όσο πιο συχνά γίνεται.

Καλή επιτυχία

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *