Γιατί το στήθος είναι συνεχώς μαλακό; Πώς θα αυξήσω την παραγωγή μου;

Γιατί το στήθος είναι συνεχώς μαλακό; Πώς θα αυξήσω την παραγωγή μου;

Γεια σας. Γέννησα πριν από 11 ημέρες και επειδή το μωρό παρουσίασε υπογλυκαιμία μου το φέραν μετά από δυο 24ώρα στα οποία δεν με άφησαν να το θηλάσω καθόλου.

Το στήθος μου πρήστηκε 4 ημέρες μετά τον τοκετό και μετά ξεπρήστηκε και δεν το ένιωσα ξανά βαρύ.

Όλες αυτές τις μέρες έβαζα το μωρό συχνά στο στήθος αλλά και 3 φορές την ημέρα του έδινα συμπλήρωμα γιατί με τρομοκράτησαν να μην κάνει ξανά υπογλυκαιμία και να μην ανεβάσει ίκτερο επειδή είχε λίγη αύξηση χολερυθρίνης.

Τώρα, τις τελευταίες μέρες δίνω 2 συμπληρώματα το 24ωρο και το βάζω συνεχώς στο στήθος αλλά μετά από 1 λεπτό αφού το ακούσω που καταπίνει μετά κοιμάται και δεν ξυπνάει να συνεχίσει.

Τραβάω με το θήλαστρο και του δίνω αυτό γιατί φοβάμαι ότι το γάλα μου είναι λίγο και κλαίει συνεχώς μετά το στήθος. Συνήθως βγάζω από 40 μέχρι 80 στην καλύτερη περίπτωση. Έχω πελαγώσει και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

Τη νύχτα κοιμάται και δεν ξυπνά να θηλάσει άλλα τη μέρα είναι πιο ζωηρός άλλα κοιμάται σχεδόν αμέσως στο στήθος.

Έχουν πέσει όλοι πάνω μου να με φάνε ότι το παιδί είναι μεγαλόσωμο και δεν χορταίνει και πως το γάλα μου δεν επαρκεί. Έχω αγχωθεί τρομερά.

Πήγα και σε σύμβουλο θηλασμού άλλα δεν είδα διαφορά. Χτες κόψαμε και το χαλινό που ήταν βραχύς μήπως ευθυνόταν και αυτός. Τσίσα κάνει αρκετά όπως και κενώσεις. Τον ζύγισε η παιδίατρος και πήρε 200 γραμμάρια.

Τι να κάνω; Γιατί το στήθος είναι συνεχώς μαλακό; Βοηθήστε με.


Αλεξάνδρα
, Λάρισα

25/11/2015
Απαντά η Θεοδώρα Σπηλιωτοπούλου Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Κατ’ αρχήν… ψυχραιμία!

Οι πρώτες μέρες στο σπίτι μ’ ένα νεογέννητο μωρό μπορεί να είναι πολύ δύσκολες. Πόσο μάλλον αν θηλάζετε, κάνετε αντλήσεις, αποστειρώνετε, φτιάχνετε συμπλήρωμα, αλλάζετε πάνες και τόσα άλλα…

Φροντίστε όταν θηλάζει το μωρό σας να πιάνει σωστά το στήθος και προσπαθήστε να τον ξυπνάτε (με απαλό χάδι, με αλλαγή πάνας κλπ) για να πίνει όσο περισσότερο γάλα μπορεί. Όσο πιο συχνά και καλά αδειάζει το στήθος, τόσο περισσότερο γάλα παράγεται.

Θα ήταν χρήσιμο (αν και όχι εύκολο…) ν’ αυξήσετε τις αντλήσεις, έτσι ώστε ν’ αυξηθεί η παραγωγή σας και σταδιακά και σύμφωνα με την καθοδήγηση της παιδιάτρου σας, να μειώσετε το ξένο γάλα. Όπως εξάλλου, έχετε ήδη αρχίσει να κάνετε.

Όσον αφορά την αίσθηση του άδειου στήθους, δεν είναι κριτήριο για το εάν έχετε αρκετό γάλα ή όχι.

Όπως έχουμε γράψει κι άλλες φορές, ο θηλασμός χρειάζεται υπομονή, επιμονή κι αγάπη.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *