Θηλασμός με υποπλαστικούς μαστούς

Θηλασμός με υποπλαστικούς μαστούς

Ιστορία θηλασμού

 

Καταρχήν συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνετε τόσο μέσω του site αλλά και με τα εξαιρετικά σεμινάρια! Θέλω να μοιραστώ την δική μου εμπειρία θηλασμού, μια ιδιαίτερη θεωρώ περίπτωση…


Από την αρχή της εγκυμοσύνης μου είχα αποφασίσει ότι θέλω να θηλάσω αποκλειστικά και ήταν το μόνο μου άγχος να τα καταφέρω.

Βλέπετε, έχω μικρό στήθος και φοβόμουν ότι αυτό θα ήταν ανασταλτικός παράγοντας. Όπως έμαθα στα σεμινάρια που παρακολούθησα και στα βιβλία και άρθρα που διάβασα αυτό δεν είναι παράγοντας!

Έτσι, γεμάτη αυτοπεποίθηση μετά τον σχετικά εύκολο φυσιολογικό τοκετό μου, ήμουν αποφασισμένη και σίγουρη ότι θα τα καταφέρω!

Το μωρό μου θήλασε δυο ώρες αφού γεννήθηκε, έπιασε πολύ σωστά το στήθος και έτσι συνεχίσαμε το 3ημερο στο μαιευτήριο με συνεχείς θηλασμούς όλο το 24ωρο. Με διαβεβαίωναν ότι όλα πάνε καλά, μου έλεγαν μάλιστα μπράβο για το θηλασμό και πόσο καλά τα καταφέρνουμε!

Το μωρό μου όμως δεν τρεφόταν αρκετά με αποτέλεσμα να αφυδατωθεί. Δεν είχαμε κενώσεις και τα ούρα του ήταν σκούρα και σχετικά λίγα… ευτυχώς πριν δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα τον είδε η παιδίατρος (που είναι και σύμβουλος θηλασμού) και μας είπε να του δώσουμε συμπλήρωμα με ξένο γάλα.

Η απογοήτευσή μου ήταν τεράστια… ήθελα τόσο πολύ να θηλάσω αλλά όπως έμαθα τελικά ο αποκλειστικός θηλασμός δεν ήταν επιλογή για μένα αφού η παραγωγή μου ήταν πολύ μικρή.

Οι μαστοί μου είναι υποπλαστικοί, δηλαδή ο μαστικός αδένας δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένος, μια κατάσταση που δεν σχετίζεται -όπως έμαθα- με το μέγεθος του μαστού αλλά το σχήμα του και το σχήμα της άλου είναι χαρακτηριστικά.

Τι κάνεις λοιπόν όταν το γάλα σου δεν είναι αντικειμενικά αρκετό; Περιττό να σας πω πόση στεναχώρια, τύψεις, κλάματα που δεν μπορώ να δώσω στο παιδί μου αυτό που ξέρω ότι είναι το καλύτερο για εκείνον! Ένιωσα πραγματικά προδομένη από το σώμα μου και η αυτοπεποίθησή μου έπεσε κατακόρυφα.

Ευτυχώς η παιδίατρος μας ενημέρωσε για το lactation aid (SNS), τη δυνατότητα δηλαδή να τρώει το μωρό το ξένο γάλα με ένα σωληνάκι από το στήθος. Με αυτό τον τρόπο το μωρό μου συνεχίζει να θηλάζει-τρώει και από το δικό μου γάλα και συμπληρώνουμε με το ξένο χωρίς να αφήνει τη θηλή μου!

Έτσι διατηρείται η παραγωγή μου και το μωρό μου δεν μαθαίνει την ευκολία του μπιμπερό αλλά απολαμβάνουμε και οι δύο την εμπειρία του θηλασμού! Και το μωρό μου είναι ικανοποιημένο, παίρνει βάρος, μουσκεύει πάνες όπως πρέπει και γενικά είναι υγιέστατο!

Ομολογώ ότι δεν είναι εύκολο. Στις δυσκολίες του θηλασμού έχω να προσθέσω τις αποστειρώσεις και την προετοιμασία του γάλακτος. Δεν μετανιώνω καθόλου όμως όλη την προσπάθεια που χρειάστηκε, πόσο μάλλον που ο κόπος μου είχε αποτέλεσμα!

Το μωρό μου τώρα είναι 4,5 μηνών και από 700ml συμπλήρωμα που έτρωγε κάθε μέρα, έχουμε κατέβει στα 180! Τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά από μητρικό γάλα και είμαι απίστευτα περήφανη που το κατάφερα αυτό!

Είναι αλήθεια ότι έπεσα από τα σύννεφα όταν μου είπαν ότι δεν θα μπορέσω να θηλάσω αποκλειστικά, αλλά ίσως το ότι ήμουν τόσο προετοιμασμένη και σίγουρη ότι θέλω να τα καταφέρω να μου έδωσε το κουράγιο να προσπαθήσω τόσο.

Γι’ αυτό, για τις μέλλουσες μανούλες που θέλουν να θηλάσουν, πιστεύω ότι όλα είναι εφικτά, έστω και σε κάποιο βαθμό, με σωστή καθοδήγηση και επιμονή!

Θ.

Ευχαριστούμε την φίλη που μοιράστηκε μαζί μας τη δική της ιστορία θηλασμού! Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες ή/και φωτογραφίες θηλασμού στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
& ιστορίες τοκετού ΕΔΩ !

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *