Θηλασμός και συμπλήρωμα. Πώς θα αυξήσω την παραγωγή μου;

Θηλασμός και συμπλήρωμα. Πώς θα αυξήσω την παραγωγή μου;

Γεια σας. Γέννησα πριν 3 εβδομάδες και άρχισα αμέσως να θηλάζω, όμως επειδή το μωρό πεινούσε ακόμα μου συνέστησαν να της δίνω και συμπλήρωμα όπως και έκανα.

Τώρα μετά από 3 εβδομάδες ακόμα η παραγωγή είναι λίγη παρόλο που την βάζω συχνά στο στήθος μου. Τι μπορώ να κάνω για να αυξήσω την παραγωγή;Αλίκη, Λεμεσός

02/11/2015
Απαντά η Δέσποινα Τσακίρη 
Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC | www.despoinatsakiri.gr

Γεια σου! Όσο δίνεις συμπλήρωμα, η παραγωγή σου δεν θα αυξάνεται, διότι η “ζήτηση” είναι λιγότερη από το παιδί.

Ευτυχώς έχεις ακόμα 4-5 εβδομάδες μπροστά σου: τόσο συνήθως είναι το διάστημα για την εγκατάσταση του θηλασμού.

Κόψε σιγά σιγά το συμπλήρωμα, και αύξησε τη διάρκεια και τη συχνότητα των θηλασμών. Κάποιες μαμάδες βλέπουν αύξηση της παραγωγής όταν παίρνουν συμπλήρωμα τρυγωνέλλας ή όταν πίνουν αφέψημα με γαϊδουράγκαθο και μαραθόσπορο.

Καλή επιτυχία!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *