Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση; Μπορώ να αυξήσω την παραγωγή μου;

Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση; Μπορώ να αυξήσω την παραγωγή μου;

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Σας περιγράφω την κατάσταση και θα σας είμαι ευγνώμων για την όποια απάντησή σας.

Τις πρώτες 3 βδομάδες της κόρης μου τη θήλαζα αποκλειστικά και έπαιρνε πολύ ικανοποιητικό βάρος,
πάνω από 30gr τη μέρα. Στα μέσα της 4ης εβδομάδας, έχοντας το μωρό όλη μέρα στο στήθος κι επειδή γκρίνιαζε, επικοινώνησα με την παιδίατρο η οποία με συμβούλεψε να της δώσω συμπλήρωμα.

Από εκείνη τη μέρα και μετά, 2-3 γεύματα της μέρας συμπληρώνονταν με ξένο γάλα μετά από τον θηλασμό. Το αποτέλεσμα πλέον ήταν στην 36η μέρα, το μωρό να θηλάζει 10 λεπτά από το ένα στήθος να σταματάει, να γκρινιάζει, να κλαίει σε έντονο βαθμό και να μη δέχεται να θηλάσει περισσότερο ούτε καν στο άλλο στήθος.

Έτσι, αναγκάστηκα να του δίνω στη συνέχεια συμπλήρωμα βρεφικού γάλακτος και να αντλώ το δικό μου γάλα για επόμενα γεύματα του μωρού. Πλέον την 47η μέρα το μωρό κάθεται στο στήθος μόνο τα ξημερώματα και τα υπόλοιπα γεύματα τα τρώει από το μπουκάλι (2 από αυτά είναι από τις αντλήσεις).

Θεωρείτε ότι είναι αναστρέψιμη η κατάσταση ή το μωρό έχει συνηθίσει πλέον να τρώει από το μπουκάλι; μπορώ να αυξήσω την παραγωγή μου ώστε να τρώει περισσότερο μητρικό γάλα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας.
Σοφία, Νέα Σμύρνη

30/09/2014
Αγαπητή Σοφία,
μπορείς να αυξήσεις την παραγωγή σου, αλλά αυτό προ υποθέτει να αξιολογήσει ένας επαγγελματίας υγείας την κατάσταση σου.

Θα σε συμβούλευα να επισκεφτείς ένα IBCLC παιδίατρο, ώστε ακόμη και σε περίπτωση μειωμένης παραγωγής, να έχει την νόμιμη δικαιοδοσία να συνταγογραφήσει κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα, εάν είναι αναγκαίο.

Επίσης θα μπορεί να σε παρακολουθεί στην πορεία της προσπάθειας αυτής, παρακολουθώντας παράλληλα την ανάπτυξη του παιδιού, να σε κατευθύνει σωστά και να σε ενθαρρύνει.

Καλή δύναμη!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *