Βγάζω γάλα και δίνω και σκόνη. Tι θα βοηθούσε στο να αυξήσω την παραγωγή μου;

Βγάζω γάλα και δίνω και σκόνη. Tι θα βοηθούσε στο να αυξήσω την παραγωγή μου;

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την δουλειά σας. Έχω μια κορούλα δυόμιση μηνών και από την αρχή βγάζω γάλα με θήλαστρο και της δίνω και σκόνη γιατί γεννήθηκε αδυνατούλα και έχασε βάρος επειδή δεν ήξερα ποσό γάλα πίνει από το στήθος μου.

Το ερώτημα μου είναι το εξής: τρώει κάθε τέσσερις ώρες και ενώ στις τρεις ώρες έβγαζα 100 γραμμάρια τώρα και στις τέσσερις ώρες βγάζω πάλι 100 και καμία φορά και 80. Νομίζω ότι έχει μειωθεί το γάλα μου. Tι θα βοηθούσε στο να αυξήσω την παραγωγή του; Ίσως κάποια διατροφή;

Ευχαριστώ πολύ,
Βούλα, Αθήνα

19/11/2015
Απαντά η Ιωάννα Κωνσταντοπούλου,
Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Η πρόσληψη βάρους είναι πολύ καλή (σύμφωνα με τα συμπληρωματικά στοιχεία που μας δώσατε), όμως για να μπορέσετε  να συντηρήσετε και να αυξήσετε την παραγωγή σας πρέπει το μωρό να θηλάσει!

Οι γαλακτογόνες ουσίες που μπορείτε να χρησιμοποιήστε όπως πχ η τριγωνέλλα, δρουν συνεργικά με το μητρικό θηλασμό.

Άρα, βάλ’ τε το μωρό στο στήθος και καλό είναι το συμπλήρωμα να δοθεί με το ειδικό σύστημα χορήγησης συμπληρώματος (sns). Πληροφορίες για αυτό μπορείτε να βρείτε στο site breastfeefinginc.ca του Dr Newman:

Ο μητρικός θηλασμός είναι μια μοναδική ψυχοσωματική εμπειρία για τη μητέρα και το παιδί που δε συγκρίνεται με τη χορήγηση μητρικού γάλακτος με μπουκάλι.

Σας εύχομαι να την απολαύσετε!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *