Αν γεννήσω μικρό μωρό πώς θα εξασφαλίσω αποκλειστικό θηλασμό;

Αν γεννήσω μικρό μωρό πώς θα εξασφαλίσω αποκλειστικό θηλασμό;

Χαίρεται κι ευχαριστούμε για τη πολύτιμη βοήθεια!

Βρίσκομαι στις 37 εβδομάδες της κύησης και καθώς ο τοκετός πλησιάζει, προνόησα ώστε να κάνω ορισμένες επαφές με τη μαία του νοσοκομείου όπου θα γεννήσω.

Ανάμεσα στα πράγματα που μου συνέστησε να έχω μαζί ήταν και μπιμπερό για το “συμπλήρωμα”, λέει, που θα δώσουν στο παιδί! Προφανώς αντέδρασα και είπα ότι δε θα έχω μαζί κανένα μπιμπερό διότι θέλω να προσπαθήσω για αποκλειστικό θηλασμό.

Η ανησυχία μου είναι η εξής: Επειδή το εμβρυάκι μου είναι στην πολύ ελαφριά μεριά, ζυγίζει περίπου 2400χλγ σύμφωνα με τις μετρήσεις, εάν γεννηθεί μικρούλι κι έχει θέματα στο να πιάσει σωστά, θα έχω μεγάλο πρόβλημα στο να εναντιωθώ, όταν θα με τρομοκρατούν (εμένα και κυρίως το περιβάλλον μου) ότι το μωρό θα έχει πρόβλημα εάν δεν πάρει συμπλήρωμα ή και μόνο ξένο:

Πως θα κατορθώσω να εξασφαλίσω αποκλειστικό (κι επιτυχημένο) θηλασμό και πως προτείνετε να διασφαλίσω ότι το βρεφάκι μας δε θα λάβει σκονογάλατα;

Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων!

Αλεξάνδρα, Κέρκυρα

16/11/2015
Απαντά η Σοφία Αλεβιζάκη,
Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή φίλη,
για όλα τα μεγέθη μωρών το γάλα της μαμάς είναι το πιο κατάλληλο.

Επειδή δυστυχώς λίγα είναι τα μαιευτήρια πραγματικά θετικά ως προς το θηλασμό φροντίστε να πάτε “οπλισμένη” στο μαιευτήριο ώστε να δώσετε το λευκό χρυσό σας στο πλασματάκι.

Φροντίστε να ενημερωθείτε όσο το δυνατό πληρέστερα για το θηλασμό πριν τη γέννα, εκτυπώστε το κατάλληλο υλικό ως ασπίδα και φυσικά επιλέξτε παιδίατρο που να μοιράζετε τις ίδιες σωστές αντιλήψεις για τη σωματική και ψυχική διατροφή του μωρού.

Απαιτείστε συνδιαμονή και άμεση τοποθέτηση του μωρού σας πάνω στο στήθος μέσα στη πρώτη “χρυσή” ώρα.

Ο θηλασμός είναι ανθρώπινο δικαίωμα και κανένας δε μπορεί να σας το στερήσει!

Τυχόν προβλήματα αντιμετωπίζονται με τη κατάλληλη καθοδήγηση.

Καλή επιτυχία.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *