Να δίνω στο μωρό μου το ένα στήθος ή και τα δύο σε κάθε γεύμα;

Να δίνω στο μωρό μου το ένα στήθος ή και τα δύο σε κάθε γεύμα;

Μια από τις πιο κοινές και πιο συχνές απορίες των μητέρων που θηλάζουν είναι αν το μωρό πρέπει σε κάθε γεύμα να θηλάζει και από τα δύο στήθη.

Μπορεί το θέμα αυτό να απασχολεί πολλές θηλάζουσες στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχουν κανόνες που εφαρμόζονται σε όλες τις μητέρες και σε όλα τα μωρά, τόσο στην αρχή όσο και αργότερα στην πορεία του θηλασμού…

Γενικά -αν εξαιρέσουμε το πρώτο διάστημα της εδραίωσης όπου θέλουμε να ενεργοποιηθούν και οι δύο μαστοί μας και να ρυθμιστεί η παραγωγή μας οπότε προσπαθούμε να προσφέρουμε και τους δύο μαστούς σε κάθε γεύμα θηλασμού- σιγά σιγά αφήνουμε το μωρό να αποφασίσει μόνο του πόσο γάλα θέλει να πιει και αν θα χρειαστεί και το δεύτερο στήθος!

Έτσι λοιπόν, ένα συνηθισμένο μοτίβο ακολουθεί τα εξής 3 βήματα:

  1. προσφέρουμε το ένα στήθος μέχρι το μωρό να χάσει το ενδιαφέρον του
  2. σηκώνουμε το μωρό μήπως θέλει να ρευτεί (μπορεί και όχι! Συχνά τα θηλάζοντα βρέφη δεν έχουν αέρα να αποβάλλουν!)
  3. προσφέρουμε δοκιμαστικά το δεύτερο στήθος, αν το πάρει το αφήνουμε εκεί μέχρι να χάσει και πάλι το ενδιαφέρον του. Αν δεν θέλει να συνεχίσει το γεύμα του, έχει καλώς

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν μωρά που κάποιες φορές όχι μόνο θα πάρουν και το δεύτερο στήθος αλλά μπορεί να χρειαστούν στη συνέχεια να επιστρέψουν και πάλι στο πρώτο στήθος!

Επειδή όμως κάθε δυάδα μαμάς-μωρού είναι μοναδική και κάθε περίπτωση διαφορετική… μπορεί οι οδηγίες και τα βήματα να διαφέρουν!

Αλήθεια, το μωρό σου τι “τύπος” είναι; Συνήθως χρειάζεται και το δεύτερο στήθος ή όχι; Πες μου στα σχόλια παρακάτω!

Image by Freepik

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *